In memoriam Jouke Haanstra

  • 0

In memoriam Jouke Haanstra

Category:algemeen

In Memoriam “Jouke”

Afgelopen week ontvingen wij het bericht dat ons trouw lid en vrijwilliger Jouke Haanstra plotseling is overleden.

Wij kenden hem als een humoristisch mens die zich naast zijn passie voor schaatsen en skeeleren ook altijd inzette op vele vlakken binnen onze vereniging.

Op maandagmiddag was hij vast lid van de onderhoudsploeg, weer of geen weer Jouke was er altijd. Zittend op de maaimachine, grasranden verzorgen met de streamer of onkruid verwijderen tussen de stenen, het maakte hem niet uit. Altijd gedreven en hard werkend.

Ook de helpende hand toereiken bij landelijk baanwedstrijden waar hij de koude blikjes achteruit de koelkast nam. “Je kunt de klant geen net bijgevulde en dus warme frisdrank geven” zei hij dan. 
Maar! altijd op tijd weer weg om zijn vrouw te kunnen gaan bezoeken. Want dat was en bleef het allerbelangrijkste voor hem! 

Ook was hij diegene die op de laatste skeelerles zelfgebakken appeltaart meenam en daarmee het inlineskate seizoen in traditie afsloot voor alle deelnemers. Ja hij draaide zijn rondjes op de inlineskates nog op pittige snelheid hoor, je moest echt je best doen om hem voor te blijven!

Zo ook die maandag de 28e september jongstleden, toen hij zijn rondjes op het ijs van de Westfries in Hoorn maakte. Wij kunnen enige troost vinden dat hij bij het uitoefenen van zijn geliefde sport van ons zo plots is heengegaan. Jouke wij zullen je gaan missen, jong en oud.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe in de verwerking van dit gemis.

Namens het bestuur en de vrijwilligers van de IJs en Inlineskateclub Purmerend.