Traininggroep Kiddy Speed

Schema vanaf woensdag 31 maart seizoen 2021.

Deze groep is bedoeld voor jeugdige rijders in de leeftijd 7 t/m 12 jaar die competitief zijn ingesteld en het leuk vinden om  skaten als wedstrijdsport te beoefenen.

In principe is deze groep toegankelijk voor rijders niveau 6-7 van het vaardigheidspaspoort. Maar na overleg met de trainer kunnen ook rijders met ervaring in de schaatssport of aanverwante sporten instromen.

De trainingen in Kiddy Speed zijn met  balans-, behendigheid- en conditieverbetering gericht op technieken die van belang zijn bij deelnamen aan wedstrijden.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • 100,-Wedstrijdvormen
  • In- en uitstappen uit de groep tijden het rijden
  • Aflossing (estafette techniek)
  • Speed, sprint en finish
  • Intervaltraining

Kosten:

Deelnemers aan de trainingen dienen zomer-lid of combi-lid te zijn/worden van de vereniging om aan de trainingen deel te kunnen nemen.

  • Kosten voor deelname aan de trainingen bedragen € 100,- voor het gehele seizoen dat loopt van half maart tot medio september.

Materiaal vereiste:

Voor deelnemers aan deze trainingsroep zijn speed skates met lage stijve skeelerschoenen een must, met  3 of 4 wielen met diameter 80 – 90 – 100 mm. Let op de framelengte in verhouding met de schoenmaat.

Bij alle trainingen is het dragen van een helm verplicht. Het dragen van knie- elleboog- en polsbeschermers wordt sterk aanbevolen.

Wedstrijden:

Voor de deelnemers aan deze trainingsroep is actieve deelname aan de regionale wedstrijden van de Jeugd Skate Toernooi een vereiste.