Schaatsen in Coronatijd op de Purmerring

Het lijkt er op dat we komende week eindelijk weer kunnen schaatsen op natuurijs op onze eigen Purmerring. Een lichtpunt in deze bijzondere coronatijden.

 

Wel zijn er een paar coronaregels waar de bezoekers en vrijwilligers mee te maken krijgen. We noemen voorlopig  de belangrijkste:

 1. Er mogen maar maximaal 100 schaatsers per keer op de baan.

 2. Ouder/verzorger met een kind moeten zich beide aanmelden en gaan schaatsen. Zij tellen als 2 personen binnen de maximale 100 toegestane personen.

 3. Er zal gereserveerd dienen te worden binnen vastgestelde  tijdsblokken.

 4. De tijdsblokken duren 1,5 uur waarvan de laatste 15 minuten zijn voor het uittrekken van de schaatsen en terrein verlaten.

 5. Met mag pas het terrein op als de bezoekers van het voorliggende tijdsblok het terrein hebben verlaten.

 6. De 1,5 meter afstand geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.

 7. Het krabbelveld is volledig gereserveerd voor kinderen tot 12 jaar die zijn vrijgesteld van de 1,5 meter afstand.

 8. De kantine en de daarbij horende horeca zal gesloten zijn.

 9. Leden dienen ook te reserveren in de tijdsblokken.

 

Zoals u ziet mogen er maximaal 100 personen tegelijkertijd schaatsen en dient er te worden gereserveerd. Hiervoor is een online reserveringssysteem gemaakt waarbij tot 24 uur van tevoren een reservering kan worden gemaakt. Winter- en combileden van de vereniging hebben hierbij voorrang op niet-leden. Tot woensdagavond 20:00 uur kunnen deze leden via onderstaande link één of meerdere tijdsblokken reserveren. Vanaf woensdagavond 20:00 uur kunnen niet-leden ook reserveren.

Als winter- of combilid zijn hier geen kosten aan de entree verbonden, maar dient er wel vooraf te worden gereserveerd. Voor zomer- en niet-leden zijn de kosten als volgt:

 • Volwassene: €3,25

 • Kind: €1,75

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende services:

 • Schaatshuur: €3,00 per paar

 • Schaatsen slijpen: € 7,50.

Nadat u een of meerdere tijdsblokken hebt gereserveerd ontvangt u een QR-code. De QR-code dient u aan te poort te laten scannen waarna u vijf kwartier mag schaatsen. Het laatste kwartier is voor het uittrekken van de schaatsen en het verlaten van het terrein.

Online reserveren tickets

.