Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Archief › Prijzenfestival in Gramsbergen

Prijzenfestival in Gramsbergen


Het is nog erg donker buiten als we onderweg gaan naar het pittoreske Gramsbergen. Ja dat is niet zo gek als je om 6.30 uur vertrekt. Gramsbergen de thuisbasis van Erik Hulzebosch en Gary Hekman. Het is de reis naar de een na laatste wedstrijd van de Stouwdam competitie. De weersvoorspellingen zijn zeer gunstig, zonnig en 26ºC. Dus ‘smorgen om 06.00 uur een korte broek uit de kast gehaald en na ruim 2 uur in de auto komen we aan bij de nieuwe nog te officieel te openen 400meter baan in Gramsbergen. Een eerste blik op de baan doet onze wenkrauwen fronzen. Zwaar bewolkt, nevelig maar bovenal een zeiknatte zanderige baan. Direct de vragen en overleg bij de rijders van Purmerend. Kan dit wel doorgaan op deze spiegelgladde baan? De eerste proefritten r voorspellen niet veel goeds. De bocht is spekglad. Zelfs met de ?storms? is geen enkele garantie op grip. Wat nu? Onder de Purmerend rijders en begeleiders heerst er grote twijfel. Is dit wel veilig? Bij de jury zien we geen enkel spoor van twijfel constateren. De wedstrijden gaan gewoon door. Nog extra dweilen in en direct na de eerste bocht en de wedstrijden gaan van start.

Voor Purmerend mag Anna de spits afbijten. Zoals we gewend zijn dit jaar is dit voor Anna geen enkel probleem. De korte afstand voor vandaag is 800meter inline. Anna weet deze wedstrijd van meet af aan te beheersen en als eerste te finishen. Daarna is Eshney aan de beurt. Eshney staat helaas bekend als een minder sterke korte afstandrijdster maar een 800m inline is toch wat anders dan een tijdrit. Eshney weet zich voorin te nestelen en volgens de supporters als derde te finishen. Echter Eshney heeft vlak voor de finish een spagaatfinish ingezet en finisht daarom niet als derde maar als eerste.
Nu is de beurt aan de kadetten dames. Manon en Emese gaan in deze categorie van start. Zowel Manon als Emese hebben vorige week bij de Landelijke Baan laten zien in vorm te zijn. Manon en Emese eindigen respectievelijk als 2e en 4 op de 800m. Dan is Laura aan de beurt. Na een moeizame start ligt Laura op een 6e positie. Na een ronde weet Laura zich vervolgens naar een 4e plek te rijden om daarna als 1e de laatste bocht in te gaan. In de bocht wordt de koppositie definitief, om op de finish met een voorsprong van ruim 10 meter de race af te ronden.

Dan is het de beurt aan de enige jongen van het gezelschap. Jordy staat altijd zijn mannetje. Jordy weet de 1e en nog altijd zeer gladde bocht zeer goed te nemen. Hij komt uit de eerste bocht met een kleine voorsprong. Het laatste rechte stuk weet Jordy de voorsprong niet vast te houden en moet voor twee tegenstanders het hoofd buigen. Ruim voor de finish laat Jordy de strijd even lopen na uit balans te zijn gebracht door een linke tegenstander. Hierdoor moet hij bijna genoegen nemen met een vierde plaats, maar weet toch zijn derde plaats te behouden.
In de pauze laat de zon zich even zien. Zal de korte broek dan toch niet voor niets uit de kast zijn gehaald. De baan droogt enigszins maar blijft glad. Voordat Anne moet starten wordt er nog volop van wielen gewisseld. De begeleiders hebben het druk met wisselen, maar vooral met het nemen van beslissingen. De baan droogt maar de eerste bocht blijft alsof hij met groene zeep is ingesmeerd. Toch maar wisselen en proefrijden. De keuzes zijn gemaakt en de skeelers in orde gemaakt. Aan het materiaal kan het niet meer liggen. Alle Purmerendse afgevaardigden lijken onder deze moeilijke omstandigheden op hun best te presteren. Zowel Anna als Eshney weten de puntenkoers te winnen. De goede samenwerking tussen Manon en Emese wordt beloond met een 1e plaats voor Manon en een 2e plaats voor Emese. Laura weet als enige van haar categorie de vaart er goed in te krijgen en kan de laatste ronde zelfs rustig aan doen om als 1e over de finish te gaan. Ze vergat nog twee vingers in haar neus te stoppen. Jordy had toch nog enige moeite met de juiste wielkeuze en moest een voor hem onjuiste keus bezuren met een loodzware wedstrijd. Het harde werken werd toch met een mooie 4e plaats beloond.         
De zon is inmiddels volop gaan schijnen, niet alleen in het Purmerend kamp maar op de hele baan. De wielkeuze wordt makkelijker. De regenwielen kunnen definitief uit het frame om plaats te maken voor de lichter rijdende wielen. De langste afstand, een afvalkoers wordt door Anna vanaf de eerste ronde gecontroleerd. In de 5e ronde geeft Anna de koppositie af, maar Anna vindt het maar vreemd als er andere rijders voor haar rijden en neemt snel het roer weer over. Een verdiende 1e plaats voor Anna met een 1e plaats in het dagklassement. Dan is de beurt aan Eshney. Eshney  blijft de hele wedstrijd controleren om als 2e te finishen. Ook voor Eshney een 1e plaats in het dagklassement. Dan weer de beurt aan het duo Manon en Emese. Maar hier rijdt ook de junioren meisjes mee. Laura heeft besloten zich op te offeren voor het duo en rijdt naar eigen zegge alle naar de klo?.
Dit alles voor een beloofde pannenkoek. De opoffering heeft een mooie 4e plaats voor Emese tot resultaat. Manon weet haar laatste afstand als winnaar af te sluiten. Manon weet de 1e prijs in het dagklassement in de wacht te slepen en Emese een welverdiende 2e plaats. Jordy weet de zware afvalkoers helaas net niet tot de finale te kunnen afronden en moet als laatste afvaller het strijdtoneel verlaten. Toch een super prestatie tussen de kadetten maar ook junioren jongens. Jordy behaalt een mooie 4e plaats in het dagklassement.

Het prijzenfestival in Gramsbergen is dus zoals ?s morgens gedacht gladjes verlopen met 4 maal een 1e plaats, een 2e plaats en een 4e plaats. Ja u leest dit goed!!!!!! Wat een prestatie.

Stand toernooiklassement met nog één wedstrijd te gaan:
Anna 1e, Eshney 3e, Emese 2e, Manon 3e, Jordy 4e, Maarten 5e en Laura 1e.  Spannend!

Op de weg terug in de auto krijgen wij het bericht dat zowel Amber als Kristie in de Mijnten competitie een 1e plaats in het dagklassement hebben behaald. Super meiden!. De eerste kampioen is een feit. Amber heeft het toernooiklassement van de Mijnten competitie gewonnen. Amber van harte gefeliciteerd met je welverdiende kampioenschap!

Alle jeugdrijders weer bedankt voor het prachtige weekend. Op naar de laatste competitiewedstrijd in Oldebroek, helaas weer met een tijdrit.   

 

 

 

 

Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...