Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Archief › Finale Stouwdam Competitie 2011

Finale Stouwdam Competitie 2011

De 7e en laatste wedstrijd van de Stouwdamcompetitie werd gereden in Oldebroek.  De voorgaande wedstrijden werden gereden in Staphorst, Genemuiden, Vriezenveen,  Heerde, Nijeveen en Gramsbergen. Als je dat achter de rug hebt dan is Oldebroek plotseling heel dichtbij.

Voor deze speciale gelegenheid waren beide trainers aanwezig. Henk Rensen heeft  naar mijn idee geen wedstrijd gemist en dat is natuurlijk meer dan fantastisch. Vincent Rensen  is zelf nog actief op skeelers en ondersteunt daarom de jeugdrijders die deelnemen aan de Mijnten competitie.  Omdat de Mijnten competitie vorige week al  werd afgesloten kon Vincent  in Oldebroek zijn pupillen  in de Stouwdam competitie een keer bijstaan. Hetgeen erg werd gewaardeerd.

Naast de 2 trainers waren voor deze speciale gelegenheid ook de oma’s  van Laura&Jordy en Eshney aanwezig. Zij kregen een prominente plek in de Purmerend tent.
Van de vaste groep Stouwdam-rijders moest helaas Maarten Meijer verstek laten gaan vanwege een knie blessure. 

Drie vaste deelnemers aan de Mijnten competitie hadden nog niet genoeg geskeelerd en besloten daarom deel te nemen aan de laatste wedstrijd van de Stouwdam competitie.
Kristie van Leest(Meisjes pupillen 1) liet zien dat ze gedurende het seizoen grote stappen voorwaarts heeft gezet. Vol  zelfvertrouwen reed zij naar een prachtige 5e plaats in de daguitslag. Een hele goede prestatie in dit grote(22 meisjes) en sterke deelnemersveld.
Amber Bonke(Meisjes kadetten), onze Mijnten kampioen, ging de strijd aan met de landelijke top. Op de  100 meter verraste Amber vriend en vijand  door  in een tijd van 12.94 een 4e plaats in de wacht te slepen. Daarna haalde zij nog twee degelijke 7e plaatsen op de rit-in-lijn en de puntenkoers, hetgeen resulteerde in een  mooie 6e plaats en de daguitslag.
Rashaad Bruens(Jongens kadetten) vierde zijn terugkeer in de Stouwdam competitie met een uitstekende 4e plaats in de daguitslag. Rashaad moet er nog een beetje aan wennen dat hij in tegenstelling tot 2 jaar geleden nu wel  met de kopgroep mee kan/zou kunnen. Als deze nieuwe status goed tot hem doordringt gaan we nog rare(=goede) dingen met hem beleven.

Blijven er nog 6 vaste Stouwdam deelnemers over.
Laura Fronik (Junioren meisjes) mocht zich voor de laatste wedstrijd al ‘Stouwdam Kampioen’ noemen maar  lier er geen onduidelijkheid over bestaan dat zij dit jaar echt de sterkste was. Met twee eerste plaatsen en een tweede plaats sloot zei het seizoen in stijl af. Oma Fronik had weer heel wat op trots op te zijn.
Emese Palenstijn(Kadetten meisjes) had voor de laatste wedstrijd de tweede plaats in het eindklassement stevig in handen en kon redelijkerwijs niet meer opschuiven naar de eerste plaats.  Na een voor haar zelf teleurstellende 100 meter verbeterde Emese zich elke keer 1 plaatsje en eindigde als 4e van de dag en inderdaad op een tweede plaats in het eindklassement. Een meer dan uitstekende prestatie voor een eerstejaars kadet.
Manon Floris (Kadetten meisjes) had daarentegen nog wel degelijk iets om voor te vechten. Zij veroverde vorige week in Gramsbergen de derde plaats in het totaalklassement en die plaats moest vandaag verdedigd worden. Manon slaagde hierin met glans. De basis legde zij in een hele goede 100 meter, waarmee ze zelfs tweede werd. Hierna kon het haast niet meer fout gaan. Een meer dan verdiende 3e plaats in het dagklassement en het eindklassement is je terechte beloning.

Jordy Fronik (Jongens kadetten) stond voor de laatste wedstrijd op een vierde plaats in de eindrangschikking en daar kon niets meer in veranderen. Toch perste hij er noch een fantastische 100 meter uit. Met een tijd van 11.96 bleef hij maar 1 honderdste verwijderd van de eerste plaats op deze afstand. En trots dat Oma was!! Hierna kreeg Jordy last van een oude blessure en reed de wedstrijd gecontroleerd uit. Een vierde plaats in het eerste kadetten jaar wekt natuurlijk wel verwachtingen voor volgend jaar.


Eshney van Baalen(Meisjes pupillen 1) overtreft dit jaar de stoutste verwachtingen en dat doet ze dus ook in de Stouwdam competitie. Vorige week met haar overwinning in Gramsbergen stelde zij de derde plaats in het eindklassement al veilig. Hiermee bezorgde zij de gehele familie een paar rustige nachten. Traditioneel reed Eshney ook vandaag fantastisch op de 2e en 3e afstand. Hiermee compenseerde zij weer heel veel van het verlies op de kortste afstand maar dit keer niet genoeg voor een podiumplaats. Dat mocht echter de pret niet drukken. Een derde plaats in het eindklassement in je eerste jaar bij de pupillen 1 dat zullen er niet veel haar na doen. Weer een trotse oma!!
Anna van den Bos(Meisjes pupillen 2)beleeft ook een heel mooi skeeler jaar.  Na vorig jaar te hebben deelgenomen aan de Mijnten competitie waagde Anna dit jaar de overstap naar de Stouwdam competitie. In het begin was het nog een beetje onwennig tussen alle nieuwe meiden maar al snel voelde zij zich ook hier thuis.  Met de prestaties ging het vanaf het begin erg goed. Anna bleef in alle wedstrijden ongeslagen en mag zich terecht ‘Stouwdamkampioen’ noemen.

De ‘IJs en Inline-Skateclub Purmerend’ ging dus uiteindelijk  met 2x een eerste plaats, 2x een tweede plaats, 1x een derde plaats en 1x een vierde plaats aan de haal in de Stouwdam competitie 2011. Een geweldige prestatie die niet mogelijk was zonder een groep ouders die hun kinderen steunen bij het bedrijven van hun sport.
 Hierbij wil ik alle ouders en beide trainers bedanken voor de gezelligheid en de sportieve begeleiding. Persoonlijk heb ik er erg van genoten en ik hoop dat we het volgend jaar nog eens dunnetjes mogen overdoen.

Als afsluiting van het mooie seizoen ontvingen alle rijders en beide trainers een bos bloemen van de ouders en werd er gezamenlijk gegeten bij een pizzeria.

 

Voor meer informatie over de Stouwdam competitie  ga naar www.skeelerhuus.nl .
Hierop is ook een leuk verslag te vinden van de
Stouwdam organisatie zelf.

 

Ω
Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...