Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Hoofdmenu pagina's › Inline-skaten als wedstrijdsport

Informatie over inline-skaten als wedstrijdsport voor jeugd en volwassenen


Lijkt het je een leuke uitdaging om skeeleren of inline speed skating als wedstrijdsport te beoefenen. Lees dan dit infobulletin over de mogelijkheden die hiervoor in je eigen regio en eventueel daar buiten geboden worden!!

 

Het betreft hier de speed skate sport, op een 400 meter baan, op een piste (baan van maximaal 250 meter met eventueel hellende bochten) of op de weg.

Mede door de verschillende wedstrijdvormen is het een  afwisselende sport.

 

Enkele van de meest voorkomende vormen zijn:

 

.        Tijdrit: individueel 300m

.        Series in lijn: hierin strijden groepen van ongeveer 6 rijders tegen elkaar op afstanden van 500m tot 1500m. De snelste rijders gaan naar de A-finale en de langzamere rijders gaan naar de B-finale.

.        Afvalkoers: Hier valt per 2 of 3 ronden de laatste rijder of meerdere rijders af (afhankelijk van aantal deelnemers). De afstanden zijn variabel

.        Puntenkoers: Hier krijgt men per eerst doorkomende 2 punt en de tweede doorkomende 1 punt; bij finish aankomst krijgt de eerste 3 punten de tweede 2 punten en de derde 1 punt. Per 2 of 3 ronden is er een punten toekenning. De afstanden zijn variabel

.        Relay (wordt ook vaak aflossing genoemd): Een estafette met drie rijders per team, waarbij een rijder een teamgenoot aflost door haar/hem voort te duwen.

.        Klassiekers Wegwedstrijden: Een grotere groep rijders strijdt met elkaar op een afgesloten weg parcours met  ronden van ongeveer 2 km gedurende een 20 tot 40 minuten / voor de jongste jeugd een aantal vooraf vastgestelde ronden. Of een grote groep rijders strijdt met elkaar op uitgezet parcours van meer dan 25 km afstand tot vaak meer dan 50 km.

.        Baan marathons: Over variabele afstanden met grote groep rijders.

 

Bij deze wedstrijden wordt je uiteraard zo veel mogelijk ingedeeld bij rijders in je eigen leeftijdsgroep, geslacht en niveau.

 

Lessen en trainingen worden op de Purmerring gegeven op ieder niveau:

.        Op de woensdagmiddag wordt een skate instuif georganiseerd gedurende 2 uur, waar je met oefeningen in de basale skate technieken en diverse spelvormen op de skates vertrouwd wordt gemaakt met de skate sport. Ook zijn er voorbereidende lessen op het Skate diploma 1. van 14.30 uur tot 15.30 uur.

.        De lessen als voorbereiding op het Skate diploma 1, 2 en 3 worden op woensdagavond gegeven. De lessen voor diploma 1 duren 1 uur en voor diploma 2 en 3 duren zij 1½ uur.

.        Kiddy Speed (in combinatie met Skate diploma 3): Hierbij wordt op de woensdag en vrijdagavond gedurende 1½ uur d.m.v. vele spelvormen, oefeningen in behendigheid en wat technieken voor de beginnende jeugdige speedskater een basis gelegd om in ieder geval de jeugd enthousiast te maken voor het speedskaten en ze tevens te laten wennen aan het rijden in wedstrijdverband. (voor meer informatie zie Infobulletin voor de jeugd)

.        Tevens worden er selectiegroepen van pupillen en kadetten gevormd die op dinsdag- en donderdagavond gedurende 1½ uur worden getraind. Toegang tot de selectie wordt o.a. verkregen vanuit Kiddy Speed (uitzonderingen daargelaten).

.        Voor de junioren, senioren en masters wordt op een later tijdstip op dezelfde avonden selectie trainingen verzorgd op meerdere niveaus.

 

Deze selectie trainingen zijn in handen van:

Ronald Goud           tel: 06-51866093 of 0299-647905

Henk Rensen          tel: 06-22905841 of 0299-461381

Vincent Rensen       tel: 06-34337573

 

Materiaal:

In eerste instantie is in principe alles wat maar rolt geschikt, dus van skates met of zonder remblok tot en met skeelers.

Voor de selectiegroep zijn speed skates met lage stijve skeelerschoen vereist met 4 wielen van 80-84-90-100-110 mm diameter, maar denk aan de frame lengte  in verhouding met de schoenmaat.

(advies: overleg voor de aanschaf eerst met de trainers!).

Bij alle trainingen en wedstrijden is het dragen van een helm verplicht!

Het dragen van knie-, elleboog- en polsbeschermers wordt sterk aanbevolen.

 

Wedstrijden worden georganiseerd door de volgende organisaties:

 

.          J.S.T.  ( Jeugd Skate Toernooi) voor alle jeugd van 6 tot en met 17 jaar (www.jeugdskating.nl)

Dit is een organisatie die voor de beginnende jeugd wedstrijden organiseert op de skeelerbanen van Medemblik en Purmerend.

Deze wedstrijden worden op 6 zondagen verreden. Door hun kindvriendelijke karakter zijn deze wedstrijden een uitstekende opstap naar de speed skate sport.

Je hebt hiervoor geen licentie nodig en je hoeft geen lid te worden. Tijdens de inschrijving op de wedstrijddag is een bewijs van dagdeelname of een passe-partout (voor alle 6 de wedstrijden) te verkrijgen.

 

Datum

Locatie

Bijzonderheden

29 maart 2013

Purmerend

tevens open dag Purmerring

14 april 2013

Medemblik

 

26 mei 2013

Baanbrugge

 

9 juni 2013

Medemblik

 

1september 2013

Baanbrugge

 

15 september 2013

Purmerend

Finale

 

·      KNSB  alle leeftijd, ingedeeld in categorieën (http://schaatsen.nl/zelfsporten-inlineskaten)

 

Deze bond organiseert wedstrijden voor de wedstrijd sporter, waarbij keuze gemaakt kan worden in wedstrijden op de baan/piste of op de weg. Tevens zijn er verschillende competities verdeeld over het gehele land. Deze wedstrijden worden hoofdzakelijk op zaterdagen georganiseerd.

Je hebt een licentie nodig van de KNSB, maar je kan ook (maximaal twee keer) een dag licentie kopen tijdens de inschrijving op de dag van de wedstrijd zelf.

 

De licentie kent voor 2011 de volgende categorieën:

 

Onderverdeeld in jongens en meisjes            Heren

Pupillen 4  geboren  in  2004 of later              C1 en C2 rijders

Pupillen 3  geboren  in  2002-2003                 B rijders

Pupillen 2 geboren   in  2000-2001                 A -  Team rijders     

Pupillen 1 geboren   in  1998-1999                 Masters 40+, 50+, 60+

Kadetten  geboren   in  1996-1997                 Dames 1 en 2

Junioren B geboren in   1994-1995      

Junioren A geboren in   1992-1993

 

De selectiegroepen A, B en C selectie:

De instroom naar de selectiegroep kan zijn uit de Kiddy Speed of elders van buitenaf.

Hier wordt je op niveau ingedeeld niet alleen op basis van prestatie en/of inzet, maar ook houding, training bezoek, ijver en regelmatige deelname aan wedstrijden (J.S.T.) spelen hierbij een belangrijke rol. Ook de technische vaardigheden, souplesse en inzicht kunnen bepalend zijn in welke groep je traint.

Indien je twijfelt over deelname aan de selectie groep, dan kan je na overleg met de trainers ook wel eens mee trainen met deze selectie, om te kijken hoe dat gaat en hoe of dat aanvoelt (zogenaamd pro-forma).

Selectie trainingen vinden bijna altijd doorgang, ook als het regent. In dit geval rijdt men met open lagers, zogenaamde “regenlagers” (oude lagers zonder buiteninnen kapje)  en evt. speciale regen wielen vraag evt. je trainer over hoe en wat. Bij zeer extreme regenval gaan we een andere training vorm zoeken in dezelfde trainingstijden. Afgelasting alleen bij zeer slecht weer met onweer- dreiging/voorspelling: zie hiervoor het laatste bericht op onze website.

 

Na overleg met de trainers van de selectietrainingsgroepen van IJs- & Skeelerclub Purmerend is deelname aan de volgende wedstrijden in principe een vereiste:

.         Deelname aan J.S.T. wedstrijden: door de rijders in de Kiddy Speed en C-selectie

.         Deelname aan het Purmerring Toernooi door de rijders in de Kiddy Speed

.         Deelname aan Gewestelijk Kampioenschap in Medemblik door alle wedstrijdrijders.

.         Deelname aan de Mijnten Midden Nederland Skeeler Competitie door de rijders in de B-selectie

.         Deelname aan KNSB wedstrijden in het bijzonder de landelijke baancompetitie jeugd en Stouwdam Competitie door de rijders in de A-selectie

.         Deelname aan het N.K. baan in Heerde door de rijders in de A-selectie (pupillen 1 en ouder)

.         deelname aan het Nationaal Pupillentoernooi Wolvega door alle wedstrijdrijders tot en met pupillen 2

.         Deelname aan het N.K. Marathon in Otterloo door de rijders in de A-selectie (kadetten en ouder)

 

Hiernaast kan men deelnemen aan:

.         Deelname aan het N.K. Weg

.         Deelname aan evt. Buitenlandse toernooien/wedstrijden België

.         Deelname aan regionale en landelijke weg wedstrijden en 1 buitenlandse trip

 

Samenstelling aflossing teams:

Bij enkele wedstrijden, zoals het NK-baan en Internationaal Toernooi Haulerwijk/Wolvega, wordt tevens een aflossing gereden. Deze aflossingsteams (3 personen) worden door de trainer in overleg met de rijders samengesteld.

Hierbij wordt zoveel mogelijk gestreefd naar rijders uit de eigen vereniging en de naamstelling van de teams wordt in overleg met de trainer vastgesteld.

Indien de meerderheid van de rijders afkomstig zijn van onze vereniging, wordt er door het hele team in onze clubkleding gereden.

 

Om dit geheel in goede banen te leiden zijn de volgende taakafspraken gemaakt:

 

.         Inschrijvingen worden door de ouders of de deelnemers zelf verzorgd en kunnen per E-mail via de organisatie, de website van de KNSB of eventueel ter plaatste worden gedaan.

 

Chauffeurs en of ploegleiders:

.         Dit is veelal een taak van de ouders en deze wordt vooraf in onderling overleg afgesproken.

.         De ploegleiders zijn de ouders die al kennis van zaken hebben opgedaan in de loop van de tijd.

Indien de trainer bij een wedstrijd aanwezig kan zijn, zal hij de taak van coach op zich nemen.

 

Les/trainingsschema voor de jeugd van 7 maart tot en met 29 september 2011:

 

Maandag

Dinsdag

woensdag

Donderdag

Vrijdag

 

 

14.00u-16.00u

Jeugd skate instuif

 

 

18.30-19.30u

Fietstraining selectie A en B

 

18.30-20.00u

Pupillen/Kadetten

A selectie: Henk

B selectie: Vincent

C selectie: Ronald/John

 

19.00-20.00u

Skatediploma 1

19.00-20.30u

Skatediploma 2

19.00u-20.30u

Skatediploma 3/Kiddy Speed

18.30-20.00u

Pupillen/Kadetten

A selectie: Henk

B selectie: Vincent

C selectie: Ronald/John

 

19.00-20.30u

Kiddy Speed training

18.30-20.30u

Fietstraining Selectie Junioren & Senioren

20.00.u–21.30u

Arent

Selectie

Junioren & Senioren

19.00u-20.30u

Freestyle skate

20.00u-21.30u

Arent

Selectie

Junioren & Senioren

 

 

Tarieven 2011:

Lessen en trainingen:

.        Skate instuif: voor leden gratis, voor niet leden toegangsprijs van de baan: € 1,50.

.        Lessen skate diploma 1, 2 en 3 en Freestyle skate: € 4,00 per keer (voordeel knipkaart systeem: 12 knippen (trainingen) voor € 40, - i.p.v. € 48, -).

.        Selectie trainingen en Kiddy Speed apart abonnement voor € 75,- gedurende het gehele buiten seizoen. Dit is exclusief het lidmaatschap van de club.

 

Uitzondering als men voor 1 augustus de training opzegt krijgt men € 25,00 retour; als men na 1 juli de met de trainingen begint zijn de kosten € 50,00.

 

Locatie:

De lessen en trainingen worden gegeven op de Purmerring. Dit is de skeelerbaan van de IJs en Inline-skateclub Purmerend en gelegen aan het Trimpad 10, 1443 WB Purmerend. Telefoonnummer kantine 0299-425 429.


Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...