Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2012 › Succesvolle start van de Stouwdamcompetie 2012

Succesvolle start van de Stouwdamcompetie 2012

 

Verslag van eerste wedstrijd van de Stouwdamcompetitie op 28 april 2012 in Rijssen,

 

Na twee zaterdagen landelijke baan wedstrijden ging vandaag de reis naar het verre Rijssen voor de eerste Stouwdam wedstrijd. We vertrokken met een selectief groepje rijders die bestond uit: Anna van den Bos, Eshney van Balen, Manon Floris, Jordy Fronik en onze trouwe supportster Kristie van Leest. Weliswaar met een slechte weersvoorspelling hoopten wij natuurlijk op een mooie en vooral droge dag.
 
Eenmaal aangekomen hadden wij met zijn alleen een mooi plaatsje gevonden. De organisatie was weer als vanouds, prima dus, al was de baan nog erg nat. Op het progamma stond een 100m tijdrit, 1000m inline en een puntenkoers. Al snel stonden Anna en Eshney aan de start voor hun 100m tijdrit deze werd een prooi voor Anna in 13.29 sec. Een prachtige 2e plaats was er voor Eshney in 13.53 waar vooral Eshney laat zien dat haar tijdritten dit jaar enorm zijn vooruit gegaan. De volgende van onze club die aan de start verscheen was Manon met een tijd van 13.43 sec haalde zij een mooie 3e plaats. Jordy was de laatste van ons en met 12.54 sec werd hij knap 2e. Een mooi begin dus voor de kids uit Purmerend want tijdrijden rijden was niet altijd hun ding.
 
Direct hierna werd gestart met de midden afstand, de 1000m. Al snel waren Eshney en Anna er vandoor, waar de buit al binnen leek te zijn sloeg de schrik toe in de spiegelgladde bocht en viel Anna. Tijdens het opstaan kreeg zij ook nog een rijdster over zich heen, heel vervelend. Deze wedstrijd werd gewonnen door Eshney  en voor Anna was er alsnog een 9e plaats. Manon was de volgende zij werd heel knap 2e achter een A-Juniore, heel goed dus. Jordy was de laatste op dit onderdeel die aan de start verscheen en ook hij werd heel knap 2e.
 
Na een korte pauze werd er al vrij snel gestart met de puntenkoers, de rekenwonders Peter van den Bos en Marco van Balen hadden een plan bedacht waardoor er nog een kansje was om alsnog de twee pupillen op het podium te krijgen. Nu is bedenken één maar uitvoeren twee, maar de dames hadden het heel goed begrepen en nog beter uitgevoerd. Anna won de puntenkoers en Eshney werd 2e. In het dagklassement werd Eshney 1e en Anna alsnog 2e. Grote klasse van deze twee!
 
Manon was weer de volgende die aan de start stond voor haar 15 ronden puntenkoers. Na een rustig begin kwam zij in de tweede helft van de koers op stoom. Gelukkig rekende haar moeder goed mee zodat aangegeven kon worden dat als Manon de eindsprint won, dat ook de puntenkoers op haar naam kwam te staan. Manon klaarde de klus ook nog, hierdoor was haar 2e plaats in het eindklassement zeker gesteld.
 
Jordy mocht het toernooi voor onze club afsluiten met nog 25 ronden puntenkoers. Na een rustig begin van hem in het peloton zette hij vier ronden voor het einde de aanval in wat hem direct twee punten opleverde. Door goed door te rijden kwamen er nog twee punten bij waardoor hij op deze afstand 3e werd. In het dagklassement behaalde hij een 2e plaats.
 
Een prima begin dus van deze Stouwdam competitie, vier deelnemers en alle 4 podium. Met één 1e plaats en drie 2e plaatsen is dit zeker een geslaagde dag geweest. De volgende wedstrijd van de Stouwdam competitie vindt 12 mei plaats in Heerde, eveneens de laatste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap (17/18/19 mei) in Haulerwijk.
 
Door Nico Fronik

 

 

 

 

 


Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...