Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2012 › LBJ en 2 uurs-race in Medemblik 2012

LBJ en 2 uurs-race in Medemblik 2012

 

Medemblik, zaterdag 30 juni 2012, de 3de landelijke baan. na alle NK`s nu weer even gewoon....de wedstrijden.
nou ja gewoon, een aantal rijders hadden zich ook opgegeven om na de LB wedstrijd nog de 1 en of 2 uurs race te willen gaan rijden.
 
vanwege alle drukte waren er vandaag maar 2 onderdelen. serie 500 meter en punten/afval koers
Fam. van Balen had gelukkig de tent mee....want nog voor de start, brak er net even een harde regenbui los.
de baan werd weer dapper droog geblazen maar gelukkig kon de zon daar goed aan meewerken.
We begonnen met de series met de pupillen 1 meisjes, waar zowel Anna, Eshney en Marissa aan de start stonden.
Anna wist de finale te halen en werd netjes 3de. Eshney niet geheel tevreden moest genoegen nemen met een 5 de plek. Marissa werd in deze zware strijd 27 ste.
Bij de kadetten dames streden Amber en Emese voor hun serie Amber werd heel keurig 6 de, en Emese moest genoegen nemen met een 4de plek.
Jordy reed in het jonge honden kadetten veld....wat een krachts verschil, hier moest hij zich vinden op een 24 ste plek.
Manon sloot de rij bij de meisjes junioren B; ook zij moest genoegen nemen met een 10 de plek, tegen het Belgische geweld waren meerdere Nederlanders niet op gewassen.
Inmiddels was het al 14.00 uur. en na de pauze begonnen de pupillen weer met hun laatste onderdeel de punten/afvalkoers.
De race liep goed, Eshney moest wat goed maken om haar achterstand zien in te halen en zo toch een podium plek zien te behalen.
12 ronden (kleine baan) met nog 3 ronden te gaan was er een valpartij, maar de wedstrijd ging gewoon door, maar in de laatste ronde terwijl de dames de eindsprint al hadden ingezet werd de wedstrijd geneutraliseerd. de 6 koplopers waren in hun laatste 100 meter wat doe je dan...als je het al gehoord zou hebben...vechten voor de laatste puntjes..Eshney won en was verzekerd van een podium.
maar ja de wedstrijd was geneutraliseerd....dus??door rijden en rijden val partijen zijn nooit leuk en daar is niemand blij mee...maar dit late reactie van....gaf veel verwarring.
wedstrijd zou met 2 ronden te gaan weer van start gaan.alle tegelijk!!..hevig protest...daar de kopgroep al de rest op bijna een ronde had gezet en onze snelle rekenaars toch voor Eshney haar podium plaats vreesde. al met al veel protest verhitte en boze kinderen ouders....affin de wedstrijd werd herstart met 5 ronden een een voorsprong voor de 6 koplopers.
De eind uitslag werd iets anders dan was gehoopt..wat best wel even wat traantjes gaf...uiteindelijk gaf toch de uitslag van deze wedstrijd,
niet veel verandering voor het overal podium.
Anna werd overal 2de, Eshney genoegen moest nemen met een 3de plaats.
Marissa was al even uit het beeld verdwenen en kon het geheel goed vanaf de kant bestuderen. ze werd in deze wedstrijd 26ste.
Amber en Emese voor hun punten/afval koers.
Amber wist al heel snel de eerste 2 puntje behalen, maar de strijd ging over 40 ronden. 1 ronde afval, 1 ronde punten, en dat is opletten en zeer zwaar. en de zon en de wind gaven daar ook hun aandeel in aan.
Emese wist ook wat puntjes te sprokkelen, door een zeer vervelende val van Danielle Ootes werd de wedstrijd strijd toch anders. met ruim een 1/2 ronde achterstand wist Danielle gewond weer de kopgroep te halen, en sprokkelde ook nog haar puntje bij elkaar.
 wat voor Emese zou betekenen dat ook haart podium plek in gevaar ging komen. al met al zowel Amber als Emese rijde in de finale (8 ipv 5 rijders)...
en met de laatste eind spurt werd Emese 3de en Amber 8ste. overal Emese 3de en Amber 8ste. top gereden hoor.
Daarna mocht Jordy zijn punten/afvalkoers rijden en ook hij behaalde al snel 2 puntjes, maar Jordy en het lange werk zijn geen vrienden en al snel moest hij zich voegen in de 3de groep rijders. waar hij van de 30 rijders 15 werd. overal 17de plek.
de junioren dames mochten zich opmaken voor de 50 ronden. maar daar was ook het Belgische geweld oppermachtig. Manon was niet tevreden maar heeft het geprobeerd. nam genoegen met de 13 plek.
 
Het was een dag met een gaatje en dat bleef ook nog even zo duren.

Ricoh 1 en 2 uur race
 
Anna en Eshney reden onverwachts.....de 1 uurs race met de meisjes van Code Blue, Fleur Veen, Lianne van Loon en gast rijdster Vran Ver Houtte (Belgie)
 
Dan eerst maar even Medemblik in voor hapje eten....helaas de auto van Marco startte niet zelfs de ANWB kon er niets aan verbeteren.....dus weggesleept...en Peter zou de fam. naar huis brengen en Lucia de tent.
Na de gehaalde pizza`s en Manon en ik even de stad in geweest weer alleen aanwezig voor hun strijd om zoveel mogelijk rondjes te rijden in 1 uur.
Een mooie race steeds met een geweldige afduw van Eshney en Vran (groot en klein) al met al hebben de dames gereden als kleine duiveltjes. maar de telling!!we weten niet waar ze geëindigd zijn. Volgens onze telling 4de....
Ook reed onze Randi Dekker hierin mee, ze streed met de radboud girls (Ramona Westerhuis, Lisa van Oost, Sascha Schenk, Fleur Schouten). Geweldig Randi wat een doorzetter ben je.
 
Een geluk bij een ongeluk, de tent bleef staan en net na de start van de 2 uurs race 21.20 uur begon het licht te regenen en daar hield het niet meer me op....
wat een start....24 teams en allen tegelijk gaan strijden.
Velen besloten gelijk na de eerste ronde hun aflossing te doen, dat wat een hilariteit alom gaf. Het niveau verschil is zo groot...moet je zien 48 rijders op 100 meter elkaar afduwen..hard en rustig rijdende aflossingen....en wat ging dat goed...
wat een spektakel... ongelofelijk..
Manon reed met de dames van Lindeoord (Corine Dijkstra, Chantal Oosterkamp, Ulrike en Andrina Weerman) (alle geen wielen gewisseld gewoon op hun matters) goed voor een 3de plek.
En Jordy met de van Benthem team (Tim van Benthem, Sven Tellegen, Teimen van der Klok en Remon Wieberdink) goed voor een 2de plaats. (Jordy bleef wielen wisselen)
Jacques Tuijp reed met het team van Free Skate. (Sam Boon, Boy Schouten, Bart??,?? ) w.s. 6de plaats
Nick Roetman streed met zijn Maple team (Sjaak Schipper, Ian van Zutpen, Maurice Vriend) wat ging het hard....regen of niet gewoon met een gemiddelde van ruim 41 km. ruim 80 km verreden.
En geen banden wisselingen vonden plaats bij de toppers...gewoon hard doorrijden.
het was zo close met Habovo en Cadomotus dat er werd omgeroepen maar 1/2 uur verlenging want de boys waren niet moe te krijgen.
Al met al werd op een vinger verschil Nick en zijn team 2de van deze avond.
Ondanks de vele regen en de drukte in de spits (wielen wisselen, veelal bij de jeugd) wat een prachtige drukte...waren er gelukkig zeer weinig valpartijen.
het was een waar spektakel nog nooit zo druk geweest, maar een feest om te kijken en zeker naar al die drukte in de spits...en het wissel vak.
En zo werd deze enerverende dag om 0.30 beëindigd.

Blij met de tent die nu te drogen staat......Door Lucia Floris
 

Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...