Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › EERSTE VORSTPERIODE 2013

EERSTE VORSTPERIODE 2013

Fotoalbum ijsperiode

WebcamSneeuw en schaatsen, Hollandser kan haast niet!


Zaterdag 26 januari.

De verwachting was dat de baan tot hoogstens drie of vier open zou zijn. Want de dooi zou in één keer invallen en gelijk 4 graden boven nul worden.
We kwamen met die gedachte om negen uur op de baan aan. Het was toen -3 graden. Het ijs lag er goed bij dus konden we gewoon open om elf uur. Ook Herman en Jaap kwamen al vroeg binnen. Snel het ijs gekeurd en besloten zo vlug als het kon open te gaan. Adrie, Mient, Joss, Gert-Jan en Bets bellen met de vraag, kunnen jullie? Natuurlijk zeiden ze, we komen er aan.
Om half elf ging de poort open en kwamen er gelijk al mensen binnen, dit zou de hele dag zo doorgaan.

Tegen twaalven begon het te sneeuwen en voor we het wisten lag er 3 cm sneeuw. Vegen dus voor Mient Glastra. Voor Bets van Petten hebben we een party tent uit de opslag gehaald zodat zij met Adrie Cooper een beetje droog achter de schaatsverhuur tafel konden werken. Een leuk gezicht die tent, echt natuurijs sfeertje.

De ijsbaan hield zich goed en de temparatuur bleef rond nul waardoor wij tot het einde open konden blijven. Om vijf uur was het dan echt gedaan met de pret en kunnen we terugzien op een mooie ijsperiode, die helaas ook een paar keer "gesloten" heeft gekend door het weinige water dat we maar op de baan over hadden gehouden na het opspuiten. Maar het is wel zeer gezellig geweest. Er is bijzonder veel inspanning door veel vrijwilligers geleverd deze keer. Dit kwam door de sneeuwval en het twee keer moeten opspuiten met water en dat valt niet altijd mee. Maar we kunnen met volle tevredenheid terugkijken.

En leuk voor de statistieken. Het aantal websitebezoekers in de afgelopen ijsperiode:
16/1 1032; 17/1 2210; 18/1 2382; 19/1 5042; 20/1 3658; 21/1 1357; 24/1 1468; 25/1 1120; 26/1 1016; 27/1 450 bezoekers!

De laatste ijsdag met sneeuwval, maar Bets en Adrie staan droog bij de schaatsverhuur.


Vrijdagavond 25 januari.

Gert-Jan had het al gezegd 's middags "het wordt druk vanavond"! Hij heeft gelijk gekregen het is druk geworden. De rij voor de kassa was op een gegeven moment 25 meter lang. Iedereen heeft waarschijnlijk gedacht, dit kan wel eens de laatste keer worden. Het was zo druk op de baan dat we aan ons groepje Weisenssee trainers hebben moeten vragen om later op de avond te gaan trainen. Geen enkel probleem zeiden ze en wij stelden daartegenover dat ze na sluitingstijd de baan voor hen alleen mochten gebruiken.
Het is een hele gezellige avond geworden waarbij geen enkele wanklank is gevallen.

Zomaar een vrijdagavond in januari. Wat een gezellige drukte hè!

Vrijdag 25 januari.

Als we bij de club aankomen om tien voor acht is het -8,5 graden. Dus de ijsvloer ligt er goed bij. Even over acht staan de eerste scholieren al voor het hek. Het zal een drukke dag worden want er staan 620 kinderen op de lijsten. Het is al snel een stralende dag met een strak blauwe lucht, maar gelukkig vriest het nog steeds genoeg. De kinderen en begeleiders genieten met volle teugen. Het lijkt wel of het een wintersportplaats is aan het Trimpad. Je kunt zo je stoel in het zonnetje zetten en nog bruin worden ook.

Fraaie plaatjes en gezellig druk. Stofzuigen door Herman na afloop van de scholen is echt  niet overbodig!

Donderdag 24 januari.

Om kwart over acht stroomt het al vol met schoolschaatsen. Leuk om te zien is al die verschillende leeftijden op de baan. Van Horizon College tot de Smitse scholen hebben de kinderen veel plezier.
Het is om acht uur -8,1 graden dus lekker voor het ijs. Helaas stijgt de temperatuur aan het eind van de ochtend tot boven nul. Om kwart voor drie moeten we helaas besluiten de baan dicht te doen. Het ijs kraakt onder je voeten en dit betekend dat de ijslaag los komt van het asfalt. De scholen kunnen hun schaatsuurtje nog afmaken, maar de baan blijft dicht voor het publiek. Jammer hoor!

Kantine bom vol schooljeugd en na het schaatsen is dit het resultaat bij schaatsverhuur.

Woensdag 23 januari.

Als we om acht uur bij de baan aankomen valt het resutlaat erg tegen van het opspuiten van de avond er voor. Veel luchtbellen onder het ijs. We moeten grote stukken afzetten met pionnen. Verder wordt het wel een drukke dag met schoolschaatsen, maar bijzonder druk is het geweest van half een tot vijf uur. Om de 400 meter baan wat te ontlasten gooien we het krabbelveld open, hoewel dit maar beperkt te berijden is. In de avond is het ook gezellig druk en tegen sluitingstijd zit de kantine goed vol. Uw eigen voorzitter gaat wat vroeger naar huis want die is voor het eerst voor hem bij het lopen op de baan, op zijn k......p gevallen.

Een echte woensdagmiddag. Adrie heeft zijn handen vol bij de oversteek naar het krabbelveld.


Dinsdag 22 januari 19.00 uur.

De baan blijft dicht zodat er water opgespoten kan worden. De voorspelling is matige tot strenge vorst in de nacht. Een mooi moment om de vloer van een vers laagje ijs te voorzien. Nu maar hopen dat de zon zich overdag niet te vaak laat zien.

Een hele klus dat opspuiten, maar het gaat steeds sneller. Met een fraai resultaat.

Dinsdag 22 januari 14.00 uur.

De baan moet dicht. De zon is te warm! De ijsvloer laat los van het asfalt, als we verder rijden breekt het ijs er uit. De ijsmeesters besluiten de baan te sluiten en na vijven te kijken of we open kunnen om zeven uur of dat we moeten gaan opspuiten en dicht blijven.


Dinsdag 22 januari 11.00 uur.

Het heeft gelukkig niet gesneeuwd afgelopen nacht. Het vriest 4 graden als de Mient, Herman en Jantine om acht uur binnenlopen. Alles loopt lekker vlot en er is zelfs wat tijd om de rommel van gisteravond een beetje op te ruimen. Want de opslag is een chaos, maar het was dan ook erg druk maandagavond. Leuk om een keer al onze deelnemers van de toerschaatsgroep van het Gewest NH-U uurtje op de maandatg uit de Westfries op onze eigen Purmerring te hebben.

Groep Nelson Mandela scholieren met veel pret.

 
Geduldig op de juf wachten om de schaatsen aan te doen. En maar droog blijven poetsen.


Maandag 21 januari 13.00 uur.

Het blijft regelmatig ligt sneeuwen en dit houdt ons in de weer. Er wordt 75 euro verstookt aan benzine voor de machines. De scholieren vermaken zich opperbest en er hangt de hele dag een prima sfeer. Jantine heeft het erg druk met de schaatsverhuur, zeker als er bij leswisseling zo een 25 kinderen voor je tafel staan.


Zelfs de oude veegmachine komt van stal. In de kantine lijkt het of er een bom ontploft is!

Maandag 21 januari 07.00 uur.

Lekker zeg! 6 centimeter sneeuw op het ijs. Mient is al om zeven uur in de weer met de machine om een beetje een schaatsbaantje te verkrijgen. Want de scholen staan toch echt te trappelen om kwart over acht. We moeten alles inzetten om de sneeuw voor de kantine, ijs en ingang weg te krijgen en daar zullen we de hele dag mee bezig zijn. Want het blijft de hele dag ligt sneeuwen.

Het lijkt soms vechten tegen de bierkaai! Maar levert wel mooie plaatjes op.

Zondag 20 januari 11.00 - 17.00 uur.

Al om kwart voor elf komen de eerste bezoekers binnen en om tien over elf gaat de boel echt los. Rij na rij mensen komt binnen en om een uur staat het trimpad tot aan de Anna Franklaan vol met aan twee kanten geparkeerde auto's. Maar allemaal zonder enige problemen, er heerst een zeer gezellige sfeer. De kantine staat constant vol en de 5 vrijwilligers hebben hun handen vol. Het krabbelveld moet helaas dicht blijven want het ijs is daar nog steeds niet betrouwbaar. Maar het blijft ook dicht omdat de oversteekplaats te veel risico op ongevallen zou opleveren. Tegen drie uur begint het te sneeuwen en er valt in 2 uur tijd zo een 4 cm. De avond blijven we gesloten omdat er code oranje als weerswaarschuwing wordt gegeven.
We kunnen  terugzien op een top drukke, gezellige en koude dag. Het is niet boven de -4 graden geweest en met de straffe wind die er stond best fris.Zowel op de baan als in de kantine een gezellige top drukte!


Zondag 20 januari 9.30 uur.

De 2e ijsdag begint met een ontbijt op de club met een groep rijders die de Weissensee tocht gaan rijden en in training daarvoor zijn. Daarna met zijn alle buffelen op de baan die alleen voor hen ter beschikking staat.

Buffelen voor de Weissesee en natuurlijk maakt Jeroen Wiebenga er een film van.


Een mooie drukke en gezellige schaatsdag geweest voor bezoekers en vrijwilligers

Zaterdag 19 januari.

De ijsmeesters zijn al om negen uur aanwezig en ja hoor! Het ijs ligt er zeer mooi bij en de verwachting is de hele dag 3 graden vorst. Dus? We kunnen open!
Om half tien komen de eerste ouders en kinderen van het jeugdschaatsen al aanlopen. Want het is afspraak binnen de club dat als wij natuurijs hebben alle schaatslessen op onze eigen Purmerring worden gegeven. Dus ook de 90 kinderen van het
jeugdschaatsen. Een practig gezicht al die verschillende groepjes kinderen rondom de 400 meter baan en een volle kantine met ouders. Want die vonden het wat koud zo buiten staan.

Kinderen lekker warm van het schaatsen en de papa's en mama's koud langs de kant.


Vrijdag 18 januari 16.00 uur.

Helaas zit er weer water onde de ijsvloer en dit betekend dat er warmte uit de grond omhoog komt. Hierdoor zal het ijs gaan breken als er op geschaatst gaat worden. Helaas kunnen wij nog steeds niet open!

Vrijdag 18 januari 10.00 uur.

De ijsbaan ligt er goed bij. Het opspuiten is goed geslaagd. Helaas gaat de temparatuur vandaag te veel omhoog en moeten de ijsmeesters besluiten om overdag de baan niet open te doen. Na vier uur zakt de thermometer voldoende om open te kunnen. De planning is om van 17.00 uur tot 21.00 uur open te gaan. Om vier uur valt de definitieve beslissing.
 

Donderdag 17 januari 15.15 uur!

Pech! De ijsvloer breek aan alle kanten. Oorzaak vermoedelijk de warmte die in de grond/asfalt zit. Er zit niets ander op dat de baan te sluiten. Alle bezoekers kregen hun geld terug en hadden veel begrip voor de situatie. Met man en macht gaan we een dun laagje water op het ijs aanbrengen en willen daarmee bereiken dat het ijs weer aan elkaar smelt en herstelt. Vrijdag om 9.30 uur bekijken de ijsmeesters opnieuw de situatie. Hou deze website in de gaten of bel 425 429.
    

Pompen en opspuiten, een zware klus maar nodig!

Donderdag 17 januari

Hoewel het "slechts" 6,1 graden gevroren heeft kan de ijsbaan dan toch eindelijk open. Hoewel het krabbelveld nog niet gebruikt kan worden is de 400 meter ring, op een randje na, te beschaatsen. Heel veel werk van veel vrijwilligers betaald zich vandaag uit.


Woensdag 16 januari

Met de schrik wakker geworden omdat het ijs op de sloten voor mijn deur tot een pap gesmolten was in de afgelopen 12 uur. De baan zal toch ook niet? Nee gelukkig niet. Bij aankomst om half negen ligt de Purmerring er maagdelijk wit bij. En er kon zelfs op het ijs gelopen worden. Gert-Jan had al een rondje gelopen en hier en daar gemeten.
Wel valt op dat wij veel water onder het ijs kwijt zijn, na vele jaren blijft dit toch nog steed een raadse

De cameraman van de NOS (
klik voor foto's) arriveert al kort na ons en begint gelijk mooie camerashots te maken, want de baan doet prachtig aan met die sneeuw en mooie blauwe lucht. Even later komt ook de verslaggever van de NOS en wordt uw voorzitter geinterviewd, nog meer mooie shots geschoten van de ijsdikte en sneeuw vegen door Herman en Jaap. Ons item wordt uitgezonden in het journaal van 18.00 uur en 20.00 uur. Kort zegt de verslaggever, maar dat geeft niet voorlopig is ons cluppie op tv!

Om half een arriveert de vrwijwilligersploeg en kunner wij er tegengaan. Dik vijf centimeter sneeuw heb je niet zo maar weg. Het gaat om een kleine 5000 m2 ijsvloer! Het ijs is niet overal te belopen en hier en daar gaan wij er nog doorheen. Oeps!
Komende nacht matige tot strenge vorst, morgen misschien open.
 

NOS ploeg aan het werk.                                      Zweten met zijn allen. Foto Cees Bandt.

Dinsdag 15 januari

Wakker worden en dan ruim 5 centimeter sneeuw zien is voor een ijsmeester niet leuk! Vervolgens ga je naar de ijsbaan en? Ja hoor ook op het ijs ligt ruim 5cm. Het ijs is in de afgelopen 24 uur slechts 0,5cm gegroeid. We kunnen er niet op, dus sneeuw verwijderen is geen optie. We kunnen niets anders doen dan met de sneeuwschuiver de stoepen en parkeerplaats sneeuwvrij maken. Zes vrijwiligers die opgetrommeld zijn, kunnen niets anders dan beteurterd kijken en nog maar eens een bak koffie nemen.
De NOS belt en zij willen morgen een paar shots nemen van onze ijsbaan die niet open kan door de sneeuw, dit als tegenpool van ijsbanen in het noorden van Nederland die wel open kunnen. Als het door gaat komen we om 20.00 uur woensdag in het NOS journaal!

Koffie drinken en de stoep vegen. Meer kunnen ze niet doen.

Maandag 14 januari

Om 12.00 uur wordt het ijs gemeten. De dikke bedraagt 2,3 mm. Nog lang niet genoeg om iets over het opengaan van de ijsbaan te zeggen. Er is belangstelling genoeg en ook vanuit de pers. Het Noordhollands Dagblad komt een interview houden met ons en zal een stukje in de krant van dinsdag plaatsen. Herman en Jaap worden beide op de foto gezet en onze aspirant ijsmeester Gert-Jan staat de journalist te woord.
Verder valt op dat het ijs er bijzonder mooi bij ligt, met uitzondering van de westkant bocht voor de kantine. Daar heeft de wind toch wat invloed gehad op het ijs.

Spannend wordt de komende 24 uur wat de sneeeuwval betreft. Jan Visser heeft het over 1,6 cm sneeuw maar de noordkop van Noordholland blijft daar van gevrijwaard. Wie weet hebben we een beetje geluk en blijft het ook bij ons uit!
 
Interview Noordhollandse Courant met Gert-Jan, Herman en Jaap.

Zaterdag 12 januari

Al voor negen uur zorgen Herman, Jaap, Gert-Jan en Adriaan er voor dat de baan onder water wordt gezet. De pomp gaat om 8.45 uur aan en zal draaien tot 16.00 uur. Ook wordt de kassa ruimte naar zijn plek gereden en krijgt een flinke schoonmaakbeurt. Herman en Jaap beginnen ook maar vast aan het leggen van de tapijttegels in de kantine. Hoewel de vooruitzichten nog lang niet zeker zijn. Vooral de storing die woensdag de 16e verwacht wordt kan wel eens roet in het eten gooien. Maar ja beter te vroeg klaar dan te laat, want met natuurijs weet je het maar nooit.


De pomp draait zijn uurtjes en Jaap en Herman druk bezig met tapijttegels leggen.

Woensdag 9 januari

Voordat de Purmerring onder water kan worden gezet zijn er altijd een aantal

voorbereidingen die getroffen moeten worden, deze zijn inmiddels genomen of

uitgevoerd.

Zo is de toevoerbuis die gebruikt wordt door de waterpomp doorgespoeld waardoor er schoon

water op de baan gepompt kan worden en zijn de "terugslagplaten"op de

afvoerputten geplaatst.

Kortom niets staat ons in de weg om te starten met het onder water zetten

van de Purmerring.........

 

 

 


Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...