Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › 2e LANDELIJKE BAANWEDSTRIJD JEUGD

Verslag 2e landelijke baanwedstrijd voor pupillen, kadetten en junioren B

 

De tweede landelijke baanwedstrijd was iets dichter bij huis. De piste in Almere is voor de meeste wedstrijdrijders reeds bekend terrein. Het is de baan waar dit jaar ook de NK en de EK worden georganiseerd. Op het programma stond dit keer de tweede wedstrijd uit een serie van vijf. De eerste drie landelijke baanwedstrijden zijn tevens kwalificatie wedstrijden voor het NK(31Mei t/m 2Juni). Het programma werd deze dag gecombineerd met het programma voor de senioren en Junioren A. Dit betekende dat we ook mochten genieten van een 300 meter tijdrit van Michel en Ronald Mulder. Fantastisch om een keer te zien, wat een geweld. Jammer dat er dan zo weinig publiek is om tweevoudig wereldkampioen Michel Mulder een keer in levende lijve in actie te zien.

We vonden vandaag weer onderdak in de tent van Natasja en Maurice Bonke'. De kopjes koffie werden opnieuw begeleid door een heerlijk stuk taart gebakken door Marion Dekker. Dit keer niet geholpen door de rest van de familie. Ik heb mij laten vertellen dat het ging om een 'Wolkencake' en een Citroentaart'.
Voor aanvang van het toernooi werden we onaangenaam verrast door de organisatie met de mededeling dat de bij iedereen bekende fotograaf en bestuurslid van de vereniging SKOV-Heerde , Jannes Wolff, was getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig kregen we ook het nieuws dat het alweer iets beter met hem ging.  Jannes, mocht je dit lezen, een voorspoedig herstel en hopelijk kan je er weer snel bij zijn.

Namens de IJs- en Inline-skateclub Purmerend stonden weer de zelfde 4 deelnemers aan de start als vorige week in Staphorst. Marissa Dekker, Amber Bonke, Anna van den Bos en Jordy Fronik. De onderdelen waren dit keer een 300 meter tijdrit, 500 meter series en een puntenkoers.
De 300 meter werd een beetje verstoort door een regenbui maar uiteindelijk kreeg iedereen toch de kans om te rijden. Jordy reed voor de eerste keer dit jaar onder de 30 seconde. Marissa werd een beetje overvallen door de herstart kort na de regenbui. Anna reed nog voor de regenbui, opende als snelste van haar categorie maar reed de zesde tijd. Amber bewees nogmaals dat ze deze afstand nu ook goed aan kan door 7e te worden. Als we de snelle Belgische, die vorige week  niet meedeed, niet meetellen ongeveer het zelfde resultaat als in Staphorst.
Tijdens de 500 meter series werden Marissa en Jordy al in de eerste ronde uitgeschakeld. Amber trof een hele sterke kwartfinale waarin ze het moest opnemen tegen twee ras sprinters. Een plek in de halve finale zat er niet in. Anna wilde revanche na de beetje tegenvallende 300 meter.  In de Finale moest ze het opnemen tegen concurrenten van vorige week. Met een felle demarrage in de laatste ronde winst ze iedereen achter zich te houden en de 500 meter series te winnen.
Het laatste onderdeel de puntenkoers werd pas verreden na de 300 meter van de senioren en junioren A. Een latertje ging het dus zeker worden. Maar het was leuk om te kijken naar de landelijke toppers waaronder onze eigen toppers Nick Roetman en Wessel Schilder.
Anna beet de spits af. Na 15 ronde had zij de meeste punten verzameld en veroverde daarmee de eerste plaats op dit onderdeel. In totaal werd Anna hiermee tweede.  Winnares werd Maaike Verweij die aan 3 tweede plaatsen genoeg had om eerste te worden. Marissa moest het peloton laten gaan en eindigde dus in de achterhoede. Amber vocht voor wat ze waard was en dat leverde een keurige 8e plaats op. In totaal werd Amber hiermee negende. Op de lange afstanden heeft Jordy het zwaar in zijn categorie. Hier komt hij nog een beetje inhoud te kort. Maar daar kan op getraind worden. In totaal werd Jordy 20e wat een keurig resultaat is in een deelnemersveld van 30.
Anna moest nog wachten tot nu de puntenkoersen van de Senioren/Junioren-A op de prijsuitreiking. Toen begon het al voorzichtig donker te worden en alle andere jeugd was al naar huis. Een lange maar leuke dag als je om 9 uur aanwezig bent.

Volgende landelijke baanwedstrijd op 18 Mei in Stevensbeek.
Nu eerst de normale regionale competities. Voor de meeste houdt dit in,  aanstaand weekeinde naar Heerde(Stouwdam) of Gouda (Mijnten).Uitslagen op:  http://schaatsen.nl/Upload/evenementen/71495/76448/Almere%20uitslag.pdf
Leuk filmpje van Omroep Flevoland: http://www.omroepflevoland.nl/Sport/101160/almere-inline-skateseizoen-begonnen-bij-asv


Door Peter van Bos

Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...