Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › "VAN LINGEN COMPETITE" IN MEDEMBLIK

'Van Lingen Competitie' Medemblik op 4 Mei 2013

 
Wie het weet mag het zeggen. Heeft er ooit een jeugdlid van onze club meegedaan aan de regionale 'Van Lingen Competitie'?  Het bijzondere feit deed zich voor dat er dit keer maar liefst 5 'Purmerenders' meededen.
Traditioneel rijden de jeugdleden van de ''IJs en Inline-skateclub Purmerend'' , naast onze eigen JST, mee in de regionale  wedstrijden van de Stouwdam- of de Mijnten competitie.
De 'Van Lingen' wedstrijd was dit keer echter om de hoek in Medemblik, een mooie gelegenheid om ook daar eens sfeer te proeven. Het werd een dag met hoogte- en diepte punten. Ze zullen onze aanwezigheid niet snel vergeten.

Pechvogel van de dag was Anouk van Leest. Anouk werd net uitgeschakeld voor de halve finale van de 500 meter series bij de Pupillen 2 meisjes. Hier kon zij niet mee zitten, rijdend op kop van start tot finish won zij vervolgens de B-finale. Zoals wel vaker sloeg het noodlot toe bij het inrijden voor de tweede afstand. Anouk ging plat met haar gezicht op het asfalt. De baan in Medemblik brengt haar dit seizoen niet veel geluk. Uiteindelijk lijkt het allemaal nog een beetje mee te vallen maar het was wel einde wedstrijd voor haar. Anouk snel weer opknappen!!

Bij de Pupillen 3 stond Randi Dekker aan de start. Zij liet haar jarige zusje even voor wat ze was en deed gewoon mee. En dat ging best goed. Vooral het tweede onderdeel een rit in lijn van 500 meter ging heel goed met een 5e plaats. Daarnaast  wist ze nog een 8e en een 7e plaats te veroveren wat een mooie zesde plaats opleverde in het dag klassement.

Luuk van Timmeren , jongens Pupillen 2, stond naar eigen zeggen een beetje zenuwachtig aan de start. Dit omdat hij de meeste van zijn tegenstanders niet kende. Wij als toeschouwers hebben van zijn zenuwen echter niets gemerkt. Luuk reed stoer en vol zelfvertrouwen. Hij nam het initiatief op het juiste moment en hield ook zijn benen even stil op het juiste moment.  Kortom een lust voor het oog. Dit resulteerde in een eerste plaats bij de 500 meters series en de 3 ronden in lijn. Een tweede plaats bij de puntenkoers was daarna genoeg om het klassement te winnen. Ik weet zeker dat  'Van Lingen'  niet snel zal vergeten dat Luuk een keer meedeed!!

Anna van den Bos, meisjes pupillen 1, trof bij 'Van Lingen' een sterke groep tegenstanders. Er moest echt gestreden worden voor een goede klassering. Het lukte Anna om alle drie de onderdelen winnend af te sluiten. Na afloop mocht zij dus samen met Luuk haar welverdiende gouden medaille ophalen.

Bij de meisjes kadetten vertegenwoordigde Marissa Dekker onze club. Ook zij liet haar jarige zusje even achter.  Vanwege de skate-off in Heerde was er maar een klein deelnemersveld. Marissa heeft altijd een beetje moeite met de start maar als ze eenmaal op gang is gaat het meestal wel goed. Een podium plaats zat er niet in maar een plek in de middenmoot wel. Een officiële uitslag is er voor deze categorie niet gepubliceerd.

Op het ongeluk van Anouk na was het een erg leuke en leerzame dag.

      


Foto's zijn gemaakt door Jacques van Timmeren.

 Voor alle uitslagen, klik hier
 

Door Peter van den BosReactie op de vraag aan het begin van dit artikel:


De primeur van deelname vanuit Purmerend aan de van Lingen competitie was in 2005. In dat jaar namen Yorick de Man en Maarten Meijer deel aan de finalewedstrijd van deze competitie in Zwaagwesteinde. Hierbij behaalde Maarten de tweede plaats bij de pupillen 3. Aangezien het een finale wedstrijd betrof en rijders die niet bij de slotdag aanwezig waren niet gehuldigd werden bij de competitie, ging Maarten er nog met een grote beker voor de tweede plaats in de competitie naar huis.


Ria Meijer


Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...