Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › 3e WEDSTRIJD MIJNTEN INLINE CUP OUDEWATER

3e WEDSTRIJD MIJNTEN INLINE CUP OUDEWATER


Afgelopen zaterdag 11 mei werd op de inlineskatebaan van Oudewater, met een lengte van 185 meter ook wel de “shortrackbaan” genoemd, de 3e wedstrijd in de Mijnten Inline Cup verreden. De dag ervoor sprak de Mijnten organisatie al over OudeWATER want het beloofde een natte dag te worden en dat klopte! Zeker in de middag werden de wedstrijden onder soms zeer natte omstandigheden verreden. Ondanks de (verwachte) regen werd onze club toch door maar liefst 13 rijders(sters) vertegenwoordigd! In de ochtend werd bij de pupillen 2 t/m 4 nog het volledige programma afgewerkt. De dag begon weliswaar droog maar dat bleek al snel anders te worden. Bij de pupillen 3 meisjes stond Randi Dekker aan de start, zij wist de dag met een 5e plaats af te sluiten.  Bij de pupillen 2 stond Famke Ruijters aan de start, zij wist op deze korte baan in haar catogorie de snelste tijd te rijden tijdens de tijdrit (25.91 sec). Door ook zeer sterk te rijden bij de series en puntenkoers mocht zij uiteindelijk de hoogste trede van het podium te betreden. Bij de pupillen 2 jongens stonden maar liefts 25 deelnemers aan de start. Voor onze club reden Sander Bakker en Luuk van Timmeren. Sander eindigde aan het eind van de dag op een 19e plek en Luuk behaald de 6 plek.

Famke in actie. Met dank aan Mijnten Inline Cup (Melanie Enst Borsboom)


’S-Middags was het de beurt aan de catogorieën pupillen 1, kadetten en junioren. Er was in het Purmerendse kamp al direct volop bedrijvigheid, na het installeren van de tent en spullen ging vrijwel iedereen aan de slag om de wielen te wisselen. De baan was erg nat en daardoor glad, dus regenwielen waren geen overbodige luxe. Ook besloot de jury om het wedstrijdprogramma aan te passen en werden alleen de series en puntenkoers verreden. De tijdrit en de aflossing kwamen, logischerwijs, te vervallen. De aftrap was deze middag voor de pupillen 1, bij de meisjes stond Quinty van Wijnbergen aan de start. Voor Quinty was het haar eerste keer op regenwielen dus dat was wennen, maar dat lukte erg goed. Ze wist de dag uiteindelijk met een 7e plek af te sluiten. Vervolgens was het de beurt aan de kadetten meisjes, met maar liefst vier deelneemsters was onze club weer goed vertegenwoordigd in deze groep van totaal 22 rijdsters. Julia Mulder eindigde deze dag 22ste, met de val van Gouda nog een beetje in haar hoofd en de natte baan was het voor haar een lastige wedstrijd. Maar wel een hele ervaring en ging ze met een tevreden gevoel naar huis. Meedoen is voor Julia belangrijker dan winnen! Juliette Détant wist de dag mooi af te sluiten met een 18e plek. Voor Kelly van Wijnbergen was het, net voor als haar zus Quinty, de eerste keer op regenwielen. Maar ook voor haar wende het snel en zij wist deze dag op de 15e plek te eindigen. Marissa Dekker wist zich goed staande te houden in dit toch wel zeer sterke deelnemersveld en eindigde uiteindelijk op een mooie 13e plek. 


Marissa en Kelly in actie tijdens de puntenkoers. Foto met dank aan Danielle Détant.


Bij de kadetten jongens werd onze club  vertegenwoordigd door Swen de Koning, hij wist de dag af te sluiten met prachtige 6e plaats. Bij de junioren B jongens stonden Riccardo Bafaro en Jordy Fronik aan de start, beide hebben mooie ritten laten zien en wisten respectievelijk op een 11e en 6e plek te eindigen. En dan last but not least, Vincent Rensen. Hij ging, als enige, van start als junior C en mocht daarom meerijden bij de junioren B. Vincent had tijdens het inrijden wat last van materiaal pech, wat weer zorgde voor enige hilariteit in het Purmerendse kamp. Maar gelukkig door te wisselen van het wedstrijdpak was dit “probleem” snel opgelost. Vincent mocht aan het eind van de dag in zijn eentje het podium betreden, maar dan ook wel gelijk op de 1e plaats.

De dag werd afgeloten met het alvast eniszins schoonmaken van de inlineskates en het in ontvangst nemen van de (herrinerings)medailes. Voor een ieder stond thuis nog de fijne klus van het schoonmaken van de materialen en spullen te wachten.

Voor alle uitslagen
klik hier. Voor de foto’s gemaakt door de Mijnten organisatie, klik hier. Voor de foto’s van de middag, deze keer weer gemaakt door Danielle Detant, klik hier.

Verslag geschreven door Gert-Jan Mulder.Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...