Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › 3e LANDELIJKE BAANWEDSTRIJD JEUGD

Verslag 3e landelijke baanwedstrijd voor pupillen, kadetten en junioren B

 
Deze 3e Landelijke Baan werd gereden in Stevensbeek. Nu dacht iedereen waar ligt dat, nou dat was toch nog wel een kleine 2 uur rijden richting Brabant. Deze keer deden voor Purmerend Jordy, Marissa en Anna mee. Helaas was Amber niet helemaal fit. Voor diegene die zich nog konden plaatsen voor het NK was dit de laatste kans. Op het programma stond vandaag 500 mtr. series en een afvalkoers.

Na aankomst in Stevensbeek werd de tent opgezet (verzorgt door Peter), de stoelen geplaatst en de tassen neergezet.
Daarna begon de vraag waar gaan we op rijden? Op regen wielen of was de baan net droog genoeg om op andere wielen te rijden? Het werden uiteindelijk toch regenwielen voor de eerste serie. De baan was redelijk smal en had vrij krappe bochten.
Na wat ingereden te hebben was het aan Anna de beurt om te starten. Anne won de eerste serie en plaatste zich voor de kwart finales, al zei ze wel dat het lastig was want de baan reed zwaar en bij de start was het glad.
Toen was het de beurt aan Marissa; zij rijdt in een heel sterk deelnemers veld en doet haar uiterste best om zo goed mogelijk mee te gaan, maar helaas geen volgende ronde. Hier gingen uit elke serie alleen de 2 snelste door en dit was ook het geval bij de groep van Jordy. Jordy mocht eindelijk van start en ging er als een haas vandoor samen met nog 2 rijders. Hij lag in een hele goede positie maar gaf in de laatste bocht net te veel ruimte weg en werd daardoor 3e en was dus niet geplaatst. Gelukkig hadden we Anna nog die de kwartfinales ging rijden. Nu was de baan droger en werd er gekozen voor de wedstrijdwielen. Anna ging goed van start en lag bij het ingaan van de laatste bocht goed aan kop. Haar vader riep haar toe en zei; "Anna geen risico". Anna nam ook geen risico maar op een ongelukkig moment komt ze ten val en lijken haar kansen verspeeld. Helaas waren er nog 2 meiden bij betrokken (zij vielen over elkaar heen), maar Anna zag nog een kans om snel op te staan en nog als 2e te eindigen. Ze is toch door naar de halve finale. Eenmaal aangekomen bij de tent werd de schade opgenomen en die bleek niet mee te vallen; overal schaafwonden en een zeer pijnlijke arm/pols. Anna houd zich heel sterk en wil de pijn verbijten, maar na de goede verzorging door Karin Schipper (had een grote koffer bij zich met allerlei zalfjes enzo) moest Anna toch opgeven. Helaas voor haar. Peter is toch maar even met Anna naar de EHBO gegaan en de laatste berichten zijn dat er toch wat gebroken is. Vrijdag aanstaande hoort ze meer......                                         

 


Na deze domper gingen Marissa en Jordy zich voorbereiden op de afvalkoers die nog komen zou. Eerst was het de beurt aan de kadetten meisjes. Er gingen 35 meiden van start op deze smalle baan en na een paar rondjes waren daar de eerste afvallers helaas zat Marissa daarbij, dus voor haar zat het erop dacht ze. De rest van de wedstrijd bij de kadetten was namelijk niet leuk om naar te kijken door de vele val partijen, meiden die met o.a gebroken bekken, gebroken arm, verrekte nek en gekneusde arm, en gebroken sleutelbeen. De wedstrijd werd gestaakt en de afvalkoers werd omgezet naar een puntenkoers. Diegenen die nog konden en durfden te rijden mochten weer opnieuw starten. Uiteindelijk werd deze race zonder kleerscheuren gereden en werd Marissa 29e. Marissa is uiteindelijk 34e geworden in de daguitslag.  
Nu was het de beurt aan Jordy. Die had zoiets van een puntenkoers dat is niks voor mij, maar toen hij eenmaal gestart was reed hij hartstikke goed mee en werd uiteindelijk 14e. Goed gereden Jordy. Jordy is uiteindelijk 17e geworden in de daguitslag. Na deze lange indrukwekkende dag gingen we weer terug naar huis. Anna we willen je nog veel sterkte wensen met deze onverwachte teleurstelling.


Uitslagen op Schaatsen.nl.


Door Marion Dekker Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...