Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › WEDSTRIJD STOUWDAMCOMPETITIE OLDEBROEK 2013

Verslag wedstrijd van de Stouwdamcompetitie de jeugd op 15 juni in Oldebroek

 

Na een drukke periode van NK perikelen was het weer tijd voor de relatieve rust van de regiocompetities.
Anouk van Leest en Anna van den Bos kozen voor de Stouwdam wedstrijd in Oldebroek. Anna verheugde zich erop om haar NK maatjes weer te treffen en Anouk wilde wel eens zien hoe ze het zou doen tegen deze nieuwe groep van tegenstanders. De baan in Oldebroek is een van de oudste Skeelerbanen in Nederland. Een rondje van 375 meter wordt tegenwoordig als ouderwets gezien. Desalniettemin is het er altijd goed toeven.
Stouwdam wedstrijden verlopen over het algemeen zeer vloeiend want ze zijn in handen van een zeer ervaren jury. Dit keer zat het niet mee met de tijdwaarnemings apparatuur op de 100 meter. Uiteindelijk werd er besloten om maar gewoon met handtijden te rijden. Uiteraard leverde dat wel de nodige vertraging op.
Anouk stoeide nog een beetje met haar armen maar wist er toch een goede 100 meter uit te persen, 8ste van de 18 bij de meisjes Pupillen 2. Voor Anna geldt dat de 100 meter zeker niet haar lievelingsafstand is, maar ze wist toch tweede te worden van de eveneens 18 deelneemsters bij de Pupillen 1 meisjes.De tweede afstand was 3 ronden in lijn. Anouk hielt zich prima staande in de voorste helft van de groep, toen de laatste ronde aanbrak werd alles op een lint getrokken en moest ze de voorste laten gaan, ze kwam als 10de over de streep. Anna was nog wat onwennig met een hele lichte rechter arm maar vond al snel weer haar draai en sloot de rit in lijn winnend af.

Hierna kwam er even een moesson over. Nadat de moesson was weggetrokken, de zon weer was gaan schijnen en de baan weer grotendeels droog was gingen we gewoon verder met de derde afstand. Voor Anouk was dit een rit van 6 ronden in lijn. De wedstrijd voltrok zich op dezelfde manier als de tweede wedstrijd. Anouk had de juiste soort brutaliteit om zich goed te handhaven in de voorste groep maar op het einde ging het aan de voorkant gewoon iets te hard. Dit keer leverde de inspanningen een negende plaats op. Met een 8ste, een 9e en een 10e  plaats heb je grote kans dat je als negende eindigt en dat was dus ook het geval. Een mooi resultaat!!
De derde afstand voor Anna was een afvalkoers. Anna reed met een groepje van 5 weg en ze hebben er niet veel van gemerkt dat het een afvalkoers was. Afvallen gebeurt aan de achterkant zoals men weet. Anna won de rit met voorsprong en werd ook eerste in het algemeen klassement.

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werd er eerst nog een scholieren(geen scholier gezien!!) teamsprint verreden. Als je dan toch moet wachten dan kan je beter maar meedoen, dachten Anouk en Anna. Anna wist haar maatje, Anne Spee, van het gouden NK relay team zo ver te krijgen dat ze het Purmerend team compleet wilde maken. En daar stond Anouk opeens tussen allemaal pupillen 1 in een team met 2 Nederlandse kampioenen. Ik zou er zenuwachtig van worden maar aan Anouk was niets te zien.
Eerst moest er een tijd gezet worden. Anouk reed de eerste ronde op kop, Anne Spee de tweede en ten slotte mocht Anna nog een rondje alleen rond rijden. De gereden tijd was meer dan genoeg voor een finale plaats. In de finale ging Anouk zo hard van start dat team, A3, zelfs even op kop lag. Voordat Anouk de baan verliet na 1 ronde was die positie wel weg, maar toen kon de grote inhaalrace beginnen. Met twee turbo rondjes van Anne en Anna werd een tweede plaats binnen gehaald, de enige die ze voor moesten laten waren 3 pupillen 1 jongens van de Skeelerclub Oost-Veluwe.

    


Al met al een leuk evenement. Wel jammer dat ik geen deelnemers van 'buiten' heb gezien. Volgens mij waren alle deelnemers, rijders van de Stouwdam competitie. Op de terugweg in de auto zei Anouk, ze praten daar wel allemaal raar. Ja, dat heb je zover van huis.


Door Peter van den Bos
Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...