Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › INTERNATIONAAL WEEKEND

Wedstrijdverslag van het internationale weekend Haulerwijk/Wolvega 21 tot en met 13 juni 2013

 

Brons en Goud tijdens Internationaal skeelerweekend.

Terwijl het grootste gedeelte van de jeugd zich zo te zien uitstekend vermaakte bij het Skatekamp, waren er vier rijders die de Purmerend eer verdedigde tijden het Internationaal Skeelerweekend in Wolvega/Haulerwijk. Voor de 16e keer werd dit driedaagse toernooi georganiseerd. Alle grote namen van het huidige senioren peloton hebben er ooit aan de start gestaan. Marissa Dekker, Luuk van Timmeren, Famke Ruijters en Anna van den Bos stonden er dit jaar namens de IJs en Inline-Skateclub Purmerend aan de start.

 

  

Dit trotse team kwam met Brons en Goud naar huis. Lees verder voor meer details en een uitgebreider verslag.  Na er veel van gehoord te hebben heb ik dan eindelijk zelf een keer een internationaal weekend mogen meemaken. Het enige wat tegen viel was het weer maar daar klaagde niemand over. Ondanks het weer zijn alle wedstrijden gewoon volgens het programma afgewerkt. De organisatie vond ik in één woord geweldig. Je kan zien dat men al 16 jaar ervaring heeft met het organiseren van dit evenement. Wat te denken van de gratis warme maaltijden op Zaterdag en Zondag voor alle deelnemers en toeschouwers. Of de vrijwilligers die voor alle campinggasten eitjes staan te bakken om 8 uur 's morgens. En voor 5 Euro krijg je een mok en mag je 3 dagen onbeperkt koffie, thee en limonade pakken.

Marissa en Marion Dekker waren de enige die het helemaal echt deden. Kamperen rond de baan. Het is de beste manier om maximaal van de sfeer te genieten. De families van Timmeren en Ruijters vonden onderdak in trekkershutten in Ossenzijl.  Anna van den Bos vertoefde met haar vader in het naast de baan in Wolvega gelegen bejaardenhuis waar een gedeelte van de kamers is omgedoopt tot Hotel.

De wielkeuze was een belangrijk onderwerp van discussie dit weekend. 'Rijd jij zwart  of groen?'  ,'Ik denk dat ik gemixt rijd'.  Nee, het gaat niet  over benzine maar over wielen.

Marissa moest het ook dit weekend weer opnemen tegen de sterkste kadetten van Nederland. Dat valt niet mee en als er dan ook nog een paar sterke Belgen bij komen dan wordt het nog zwaarder. Vooral in de afvalkoers op Zaterdag liet Marissa zich van haar beste kant zien en dat leverde een 20ste plaats op. In het eindklassement werd ze 22ste.
Luuk van Timmeren, pupillen 2 jongens , kende een ongelukkige start met een 18e plaats op de 100 meter tijdrit op Vrijdagavond. Maar daarna geen het alleen maar beter en beter en op het laatste onderdeel, 1200 meter In line, op Zondag werd hij zevende. Luuk heeft enorm veel geleerd in een paar dagen en dat leverde uiteindelijk nog net een top 10 klassering op.
Famke Ruijters kende daar in tegen een uitstekende start bij de pupillen 2 meisjes. Zij won de 100 meter en legde daarmee de basis voor een goed klassement. Daarna wist ze op alle afstanden in de top 10 te eindigen, met als uitschieter naar boven een vierde plaats tijdens de 1600 meter In line. Geen geringe prestatie in deze sterk bezette categorie.  Een uitstekend gereden toernooi werd beloond met een prachtige derde plaats. Een mooie beker, een bos bloemen en een bidon gingen mee naar Purmerend!!
Anna van den Bos mocht het naast de bekende concurrentie uit Nederland ook opnemen tegen een paar sterke rijdsters uit België. Ook Anna legde een goede basis voor een goed klassement door de tijdrit te winnen en daarna ook nog de puntenkoers binnen te slepen. Op Zaterdag kwam de spanning weer een beetje terug in het klassement. Maar de 500 meter series op Zondag op de piste in Haulerwijk liet Anna zich niet ontnemen en stelde daarmee haar overwinning veilig.

Al met al een prachtig weekend met mooie sport en veel gezelligheid. Ik kan het iedereen aanraden om het een keer te gaan meemaken.Een enorme hoeveelheid foto's worden bekeken via deze link. 

De uitslagen kunnen bekeken worden via deze link.

Door Peter van den Bos

Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...