Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2013 › 7e WEDSTRIJD MIJNTEN INLINE CUP ARNHEM

7e WEDSTRIJD MIJNTEN INLINE CUP ARNHEM

Voor de 7e wedstrijd van de Mijnten Inline Cup was zaterdag 6 juli Arnhem (Papendal) aan de beurt. De regenwielen, dekens en thermokleding konden eindelijk eens worden verruild voor zonnebrand en extra bidons vanwege het prachtige zomerweer. Voor de rijders zeker geen dag om lekker te chillen in het zonnetje, want op hen lag te midden van een bosrijke omgeving een verraderlijk parcours te wachten. Volgens de organisatie een pittige opgave vanwege het zeer glooiende parcours. Om 09.30u stonden uit Purmerend de volgende rijders klaar om van start te gaan: Randi Dekker (P3), Colin Harmsen (P3), Famke Ruijters (P2) en Luuk van Timmeren (P2).
Randi Dekker mocht met de P3, bestaande uit 10 meisjes, het spits afbijten met een 300m tijdrit. Ondanks een gemeen heuveltje in dit traject reed Randi met 42,39 sec een 5e tijd. Bij de inline werd in 1 ronde van 1000m gestreden om plek 1 t/m 10. Vanaf de start had Randi de 4e positie in het peloton, maar helaas moest ze deze plek 300m voor de finish uit handen geven en eindigde ze ook bij dit onderdeel als 5e.  Door in de puntenkoers (over 2 ronden van 1000m) als 4e te finishen werd Randi 4e in het dagklassement.

Famke Ruijters op koppositie.


Bij Colin Harmsen zaten 12 bikkels in de categorie. Ook zij reden een tijdrit van 300m. Colin liet hierbij direct aan z’n concurrentie zien dat hij in goede vorm is en reed in 39,80 sec de snelste tijdrit. Ook bij de inline over 1 ronde van 1000m liet Colin niet met zich sollen. Hij nam direct na de start de koppositie in. Halverwege het parcours liet hij zich even terugzakken naar de 2e positie om vervolgens na een spannende eindsprint als 1e te finishen. Tijdens de puntenkoers over 2 ronden deed de concurrentie er nog alles aan om Colin te verslaan, maar zij konden niet meer voorkomen dat Colin uiteindelijk met een gouden medaille naar Purmerend terugkeerde. Famke Ruijters liet zich bij de P2, bestaande uit 10 meiden, weer van haar beste kant zien tijdens de tijdrit over een traject van maar liefst 1000m. Zij startte als eerste en reed meteen (zoals later bleek) de snelste tijd in 1,59 min. Bij de inline over 1 ronde nam Famke direct na de start een tactische 3e positie in. Halverwege het parcours wist ze de 2e positie over te nemen en kon hierbij nog net voorkomen dat ze uit balans raakte. Gelukkig wist ze haar slag snel te hervatten en veroverde na een sterke eindsprint de 1e plek. Helaas wist Famke tijdens een slopende puntenkoers (over 4 ronden) haar 1e positie niet vast te houden en eindigde in het dagklassement op een prachtige 2e plek.


Vooraan Luuk van Timmeren.


Luuk van Timmeren ging van start bij de P2, waar 19 stoere mannen de strijd met elkaar aangingen. De tijdrit over 1000m reed Luuk in een tijd van 1,58 min en was goed voor een 5e plaats. Tijdens de inline over 1 ronde reed Luuk halverwege het parcours op een gunstige 3e positie. Jammer genoeg kon Luuk deze positie niet vasthouden tijdens een drukke eindsprint en kwam uiteindelijk als 6e over de finish. Bij de puntenkoers in 4 ronden waren enkele tegenstanders net iets sterker. Luuk probeerde in de laatste ronde weg te rijden van de groep, maar deze wisten hem in de laatste 100m nog in te halen waardoor het wederom eindigde in een sprint, waarbij hij als 7over de finish kwam. In het dagklassement werd Luuk 6e.


Klik op foto voor vergrote weergave:

   


’s-Middags was het de beurt aan de Pupillen 1, Kadetten, Junioren en Senioren. Zij mochten aan de start verschijnen voor een marathon.

Voor de uitslagen van de marathon Pupillen 1 en Kadetten, klik hier.

Voor de uitslagen van de marathon Junioren en Senioren, klik hier.
Voor de foto's van de marathon gemaakt door Alie Heuvers, klik hier.


Verslag geschreven door Mariska Kuipers.

Foto's José RuijtersZoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...