Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2014 › SCHAATS DAMESMAATJES NAAR DE WEISSENSEE

SCHAATS DAMESMAATJES NAAR DE WEISSENSEE


Het was een zonnige dag in juli toen ik Ida Betist, zittend voor mijn strandhuisje het berichtje van Ingrid Nooij las; heb appartement gereserveerd... we gaan!

 

En zo kan het gebeuren dat je een halfjaar later een proefrondje aan het rijden bent op de Weissensee om alvast het ijs te verkennen en de sfeer te proeven... 

De eerste toertocht van dit jaar op dinsdag ging niet door omdat het ijs te zacht was. Gelukkig hadden wij ons voor de vrijdag ingeschreven en die zou wel doorgaan!

Op donderdagmiddag in de feesttent uitleg over het parcours, over de regels op het ijs maar vooral over hoe geweldig het is om dit met zoveel mensen te delen. Wij keken eens om ons heen.... wauw! Die mensen zijn ook zo gek om 13 uur in de auto te zitten en vervolgens de blaren op je voeten te schaatsen.... Maar wat waren wij blij dat we ook bij die gekken hoorden!

 

Wij dus, Ida en Ingrid schaatsen op de maandagavond in de schaatstraining groep van onze eigen IJs en Inline-skateclub Purmerend en waren trots dat we op de buffelavonden 40, 50, 60, 75 rondjes hadden gedraaid... en nu gingen we voor de 100 kilometer! Ook een collega van Ingrid was mee maar had kort ervoor een nare rugblessure opgelopen en wist niet of het allemaal zou lukken.

Die avond een gezonde stevige maaltijd bereid door Ida's zoon die mee was om te chauffeuren, te koken, aan te moedigen en de onzekerheden van drie vrouwen aan te horen die het nu écht zouden gaan doen!

Outfit klaarleggen.... twee of drie laagjes, die of die kniebeschermers, dunne of dikkere muts, gewone zonnebril of skibril... om vervolgens geen oog dicht te kunnen doen want: worden we echt wakker  van de wekker, is de auto morgenochtend ingesneeuwd, is het ijs morgen echt zo goed als ze vandaag beweerden...

 

Vrijdagmorgen 7.00! Het is nog heel donker als de eerste startvakken zich vullen met schaatsers. Ook wij staan klaar, nerveus giechelend want wat is het spannend om hier te staan met zo’n goed voornemen voor die dag tussen al die mensen die, hoe verschillend de doelen ook zijn, allemaal naar hun beste kunnen willen presteren.

Het startschot wordt gegeven door Anni Friesinger en daar komt de meute in beweging. Bij het bordje dat aangeeft dat we de eerste kilometer hebben gereden zegt Ingrid heel droogjes: "zo, die zit er op, nu nog maar 99 te gaan". Dat geeft de burger moed en zo waren we al snel langs de finish van de eerste ronde van 12,5 km. Direct al aan de thee, ontbijtkoek want de vrijwilligers van de Vereniging de Friesche Elfsteden laten je niet zomaar voorbijgaan, nee "Meid, je moet goed drinken hoor, je zweet het er allemaal weer uit".

Wat een waarheid en wat fantastisch dat er gedurende de hele dag zoveel vrijwilligers op de been zijn om dit geweldige evenement nog fantastischer te maken.

Alhoewel de kenners de dag ervoor hadden gezegd dat het prima ijs was zijn we alle drie diverse keren onderuit gegaan... scheurtje hier, bobbeltje daar maar ach ook dat went.

Het heeft de hele dag lekker door gesneeuwd dus de keuze voor de skibril bleek een goede want er werd gewaarschuwd voor bevriezing aan de ogen.

We reden lekker met z'n drietjes, dan de één voorop dan de ander. Een geintje hier een opbeurend woord daar, we gingen lekker... 

De zesde ronde was voor ons alle drie de zwaarste, je hebt er al vijf gehad en moet er hierna nog drie. En, als bij toverslag ging het daarna weer lekker! Nog 37,5 km te gaan!

Als je al eens niet voor je keek of er weer een scheur aankwam had je de tijd om even om je heen te kijken... hoe vaak hebben we deze dag niet tegen elkaar gezegd hoe fantastisch het was om dit te beleven! De hele dag hoorden we de boodschappen van het thuisfront van de schaatsers door de speakers galmen, van collega's of achtergebleven vrienden of kinderen die hun idolen succes wensten.

 

Toen we tijdens het laatste rondje de speaker hoorde zeggen dat Julius op zijn moeder en vriendinnen stond te wachten die zo dadelijk gingen finishen joelde ik : "Meiden horen jullie dat?! We gaan voor de laatste kilometers!"

Op dat moment reed ik voor de laatste keer die dag in een verschrikkelijke scheur maar ik viel soepel en voelde niets! We zijn er bijna!!

Hand in hand reden we met z'n drieën over de finish en gaven elkaar een dikke zoen;

 "We hebben het gedaan!"

 

Champagne van onze persoonlijke verzorger en een overweldigend gevoel van blijdschap.

Een oorkonde en een speldje, na mijn eerste zwemdiploma mijn prachtigste sport-trofee!

Deze geweldige dag eindigde s ‘avonds in de feesttent met een super feest met dj, een fantastische band en natuurlijk bier!!!

Dat hadden we wel verdiend toch? En hoe fit je ineens weer bent als je lekker uit je dak

kunt gaan...

Al met al een belevenis die ik voor geen goud van de wereld had willen missen en die de titel "schaatsmaatje" zoals Ingrid en ik elkaar noemen nog veel waardevoller heeft gemaakt!

 

Of er een volgende keer in zit kunnen we nu nog niet zeggen maar deze pakken ze ons niet meer af!


Ida Betist.

 

 

 

Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...