Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2014 › OFFICELE OPENING PISTE BEKROOND MET SNELLE TIJDEN

OFFICELE OPENING PISTE BEKROOND MET SNELLE TIJDEN

Afgelopen woensdag was het dan zover, na 5 maanden hard werken, was het de dag van de officiële opening van onze eigen de Purmerring sportcomplex. En ik zal vast verklappen “het is een super feest geworden”!

 

In de ochtend was de baan voor kinderen van de basisscholen De Dijk en De Akker die meededen aan het KNSB project Junior Skate Club. Daarna was er een clinic voor onze leden die meedoen op de woensdag aan het skatediploma 1 en 2. Van vijf tot zes uur kregen onze junior wedstrijdrijders een enerverende clinic van Luigino/Skateboulevard.nl. 

 


 

Om half zes kwamen de genodigden langzaam binnen druppelen en welke er uiteindelijk geen 80 maar ruim honderd werden. De Oh ‘s en A’s waren niet van de lucht, ons complex maakt indruk.De genodigden werden ontvangen met een drankje en hapje en konden meteen genieten van de clinic die op de gloednieuwe piste werd gegeven. Om zes uur heeft Gert-Jan Mulder een zeer mooie speech gegeven waarin zowel het bouwteam van onze club, als Stichting Spurd en Gemeente Purmerend als ook bouwbedrijf Antea (voorheen Oranjewoud) hartelijk bedankt werden voor een mooie samenwerking en dit prachtige resultaat. Zonder hen zou dit nooit gerealiseerd hebben kunnen worden. En daarom was een boeket bloemen voor elk van hen op zijn plaats.

 


 

Daarna was het de beurt aan wethouder Helm die mooie woorden sprak die gericht waren aan onze club en Stichting Spurd. Vervolgens verrichte hij de officiële openingshandeling van het sportcomplex de Purmerring, met zijn gloednieuwe 200m piste met oplopende bochten en geheel gerenoveerde 400m combibaan, door het startschot te geven voor een demonstratie aflossing door de wedstrijdtrainingsgroep van onze vereniging. Later zou blijken dat de heer Helm het zo naar zijn zin had dat hij geen half uur maar wat langer was gebleven om het spektakel in zijn geheel te kunnen zien. Het gemeentehuis moest maar even wachten! 

 

Inmiddels waren ook de rijders Michel en Ronald Mulder en Coen Verweij het complex binnen gekomen en die zorgde voor zeer veel belangstelling van de jeugd en lieten zich bereidwillig met iedereen op de foto zetten. Bij de start van de baanwedstrijd voor Senioren waren op zijn hoogtepunt ruim 200 mensen op het complex en even zoveel complimenten over ons complex. Van rijders tot hoofd jurylid KNSB, iedereen riep dat dit een hele mooie baan is en zeker NK waardig. Voor dat laatste moeten we eerst maar eens met de wethouder Helm om tafel gaan zitten, want een NK baan organiseren kost veel geld en organisatie.

   

   

  

De toef op de taart van de wedstrijd waren de zeer snelle tijden die werden gereden, de snelste tijd werd gereden door Michel Mulder met een tijd van 25.122 op de 300 meter (nieuw baanrecord!). Bij de dames reed Bianca Roosenboom een persoonlijk record met een tijd van 27.735 op de 300 meter. De piste heeft dus duidelijk potentie om één van de snelste banen van Nederland te worden. Volgend jaar is de vettige laag van het nieuwe asfalt af en volgens kenners zullen de tijden dan nog iets lager liggen.

 

Om 23.00 uur ging de laatste vrijwilliger naar huis en konden wij deze dag in ons geheugen zetten als een nieuwe mijlpaal voor de club en terugzien op een dag met meer positieve reacties dan wij hadden kunnen voorstellen.

 

Iedereen die zich heeft ingezet voor de realisatie van dit mooie sportcomplex, dank. Er zijn geen woorden genoeg voor jullie allemaal.

 

Tekst Adriaan Hordijk

Foto's Cor Hoogendoorn en Dagblad Waterland

 

Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...