Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2014 › SKATEKAMP 2014, IN EEN WOORD F-ANANAS-TISCH

SKATEKAMP 2014, IN EEN WOORD F-ANANAS-TISCH

Het meest gehoorde en uitgesproken woord was dit Skatekamp Ananas, vandaar ook f-ananas-tisch in de titel. Het hoe en waarom is verderop in dit verhaal te lezen......


Na weken van voorbereiding en het naar toeleven was het gisteren dan eindelijk zover, voor de 11de keer was er het jaarlijkse Skatekamp. Wederom was het een prachtige happening waarbij het weer ons dit jaar gunstig gezind was.

Nadat vrijdagavond er al de nodige voorbereidingen waren gedaan begon zaterdagochtend vroeg het echte opbouwwerk. Tussen 7:00 en 8:00 druppelde alle vrijwilligers binnen en na het genot van een bakje koffie werd er begonnen met het opbouwen en klaar zetten van de vele spellen die ook dit jaar weer op het programma stonden. Aan het eind van de ochtend was bijna alles wel gereed en kon het wachten op de komst van de horde enthousiaste kinderen beginnen.Zoals elk jaar ging om klokslag 14:00 uur het hek open en mocht iedereen het terrein op om de tenten op te zetten, nadat dat klaar was werden de ouders vriendelijk verzocht het terrein te verlaten en mochten alle kinderen zich verzamelen voor de speluitleg. Er werden in totaal 6 teams gevormd, want elk jaar wordt er natuurlijk gestreden om de nodige punten die te behalen zijn bij de diverse spellen. Uiteindelijk komt daar dan een totaal score uit en wordt zondagochtend tijdens het ontbijt de teamuitslag bekend gemaakt. 's-Middags werden er twee spelrondes gehouden, in de eerste ronde stonden Tobbedansen, Spijkerbroek hangen en de Steprace op het programma. Na een korte pauze kwamen de spellen Blikgooien, Waterdoorgeef en Kaasdragen aan bod. Daarna had iedereen vrij tot aan de barbecue om te doen waar men zin in had, waarbij de Tobbedansen wederom een van de favorieten bleek te zijn. Zo rond 18:00 was het tijd voor de barbecue, op het menu stonden hamburgers, knakworsten, kipsaté met stokbrood, komkommer en héél veel ananas.

 

 

 


Nadat het eten een beetje was gezakt was het tijd om de skates aan te trekken en te beginnen met het vervolg. Op de skates werden de onderdelen een 100 meter sprint, estafette en inlineskate-basketbal afgewerkt. Nadat dat allemaal achter de rug was, was iedereen vrij om te doen wat men wilde tot aan het avondspel. Om het avondspel te kunnen spelen moest het donker zijn, dat duurde best wel een beetje lang. Tja, het was dan ook de langste dag van het jaar..... Toen het eenmaal donker was volgde het UFO spel, in het donker werd een hele leuke vorm van tikkertje gespeeld over de hele baan. Nadat dit spel was afgelopen was het tijd om de tent op te zoeken en lekker te gaan slapen. Nou ja, slapen.......

   

Na een vrij korte nacht werd iedereen op tijd z'n tent uitgehaald om te ontbijten, terwijl de vrijwilligers al weer druk doende waren met het afbreken van het kamp en de spellen. Rond 9:30 uur waren bijna alle kinderen vertrokken en rond 11:00 uur vertrokken de laatste vrijwilligers en was het Skatekamp definitief weer ten einde.

En dan nog het verhaal achter de ananas, voor het blikgooien waren er blikken nodig. Omdat er niet genoeg blikken waren zijn er een aantal blikken ananas ingekocht. Regelmatig werd iedereen er door o.a. Remco aan herinnerd dat  er genoeg ananas was voor iedereen............


Als laatste nog een zeer speciaal woord van dank aan Rob Gasman, 7 jaar lang heeft hij in het organisatie comité van het Skatekamp gezeten. Rob zorgde altijd o.a. voor de administratie tijdens het  skatekamp m.b.t. puntscore van de teams, het draaiboek, de teamindeling etc. etc. Vanaf volgende jaar zal Patrick van Grevenbroek deze taak gaan overnemen. Rob bedankt voor je inzet, het was altijd top geregeld!


Natuurlijk is een Skatekamp niet te organiseren dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, maar ook zonder aanwezigheid van heel veel enthousiaste kinderen wordt het niks. Bedankt allemaal voor jullie hulp en aanwezigheid, het was super!


Thomas Wals heeft dit jaar weer prachtige foto's en een prachtige film impressie gemaakt van het Skatekamp, voor de foto's klik hier en voor de film klik hier.

 

Tekst Gert-Jan Mulder

Zoek in site:

Kalender:
« April 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...