Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2017 › DAVE VAN DAM CUP 2017, VERSLAG 2DE WEDSTRIJD

Dave van Dam Cup, verslag 2de wedstrijd

De 2e wedstrijd in de Dave van Dam competitie werd vandaag, onder koude omstandigheden en met een straf windje, gereden op de betonnen 200 meter baan van IJsclub Vooruitgang in Ammerstol.

 

Naomi, Mark, Nick, Lataesha, Randi, Colin, Jordi, Anouk en Marissa lieten ook vandaag weer zien dat Purmerend een groep jeugd wedstrijdrijders heeft die het zowel onderling, als met leden van andere verenigingen, prima met elkaar kunnen vinden en individueel op hoog niveau willen sporten en presteren.

 

Op het wedstrijd programma stond een 1 lap tijdrit (200m), een 500 meter inline en een puntenkoers. Helaas kwam dit laatste onderdeel in het middagprogramma te vervallen door een venijnige regenbui waardoor de baan in Ammerstol compleet onder water kwam te staan.

 

 

 

We begonnen in de ochtend met onze jongste rijders in de P4, Naomi en Mark. Zij reden een 100m tijdrit waar Naomi een fraaie 3e tijd reed, een slalom waarin Mark de 1e plaats voor zich opeiste en een marathon van 2 ronden waarin beiden in de top 3 reden. Prima gedaan toppertjes, wat gaan jullie al hard zeg! Laura en Vincent en alle toeschouwers zijn super trots op jullie prestaties.

 

De onderlinge verschillen in de top van de P2 jongens blijken dit seizoen erg klein te zijn. De vorm van de dag is dus doorslaggevend voor het behalen van de dagoverwinning. Nick heeft in de ochtend hard gestreden en van alles geprobeerd om de andere mannen van zich af te schudden, maar het lukte vandaag jammer genoeg net niet. De echte macht ontbrak een beetje. Maar als je op alle onderdelen een keurige 3e plaats behaald dan heb je het gewoon hartstikke goed gedaan hoor!

 

 

 

’s Middags reden bij de P1 meiden Lataesha (3e plaatst dagklassement) en Randi (5e plaats dagklassement) ook een hele goede wedstrijd. Lataesha stampte letterlijk op de 200m tijdrit onder de 22 seconde naar de tweede tijd. Randi deed zich zelf een groot plezier door op de 500 meter met een ijzersterk gereden serie zich, net als Lataesha, te plaatsen in de A-finale. Goed gedaan hoor meiden!

 

Jordi (2e plaats dagklassement) wist zich vandaag, na zijn harde val in Ede, bij de P1 jongens wel staande te houden. Nu de 2e tijd op de 200m tijdrit gereden en een plekje in de A-finale van de 500 meter verworven. Let er wel op Jordi dat je bij het in-linen diep en/of laag blijft zitten waardoor je houding veel stabieler wordt! Super belangrijk want de snelheid ligt in de P1 e.v. al erg hoog. Helaas liet Colin (8e plaatst dagklassement) zich bij de start in zijn 500 meter serie verrassen. Ondanks dat hij zich in de wedstrijd probeerde terug te knokken zat een plekje in de A-finale er voor hem net niet in. Maar Colin kennende wordt dat bij de volgende wedstrijd wel even rechtgezet!

 

Anouk (2e plaats dagklassement) reed bij de Kadetten meiden zoals we van haar gewend zijn. Steady, degelijk, slim en sluw. Daardoor reed ze in een eindsprint(je) naar de winst op de 500 meter. Jammer dat je 200 meter tijdrit net niet goed genoeg voor je was om de dagoverwinning te pakken.

 

Als laatste reed Marissa (4e plaats dagklassement) bij de Junioren A twee uitstekende 500 meters. Op de 200 meter tijdrit was Marissa een honderdste seconde langzamer dan zus Randi. Deze onderlinge strijd tussen de Dekker sisters, overigens altijd met minimale verschillen, speelt al jaren... hebben de twee meiden al kibbelend op de achterbank een leuke terugreis gehad!?

 

 

De volgende DvD-Competitie wedstrijd is op 6 mei in Nijkerk. Daan gaan we op de vier bochten baan een 220 meter tijdrit doen, een 500 meter inline en een puntenkoers!

 

Voor iedereen die zin heeft (of overweegt) om aan inline wedstrijden mee te doen, de Dave van Dam competitie heeft met Jelle van Beek een trouwe huisfotograaf die altijd van alle deelnemers foto’s in aktie maakt, zowel individueel als in het peloton. Op zijn Facebookpagina publiceert hij daags na een wedstrijd zijn foto’s. Deze zijn altijd erg leuk, geven een sfeerimpressie van de dag en kunnen desgewenst tegen een kleine vergoeding zonder watermerk worden (na)besteld. Een aanrader om zijn pagina te liken als je van skeelerfoto’s houdt.

 

Tekst: Lars Storm

 

Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 woensdag
Groep 2 woensdag
Groep 1+2 zaterdag
Kids Allround woensdag
Kids gevorderden 12-17 jaar donderdag
Freestyle woensdag
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...