Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Nieuws 2018 › NICK BONTROP VOOR DE 2de KEER NEDERDLANDS KAMPIOEN

NICK BONTROP VOOR DE 2de KEER NEDERDLANDS KAMPIOEN

Nick Bontrop voor de tweede keer Nederlands Kampioen

Zaterdag 16 juni werd weer het Nationaal Pupillen toernooi (het officieuze Nederlands Kampioenschap) van skatende Nederlandse jeugd gehouden. Aan deze jaarlijkse wedstrijd wordt gestreden om de nationale titel voor pupillen 4, 3, 2 en 1 en doen kinderen van 4 tot en met 12 jaar mee.

 

Van onze plaatselijke vereniging, IJs en Inline-skateclub Purmerend, deden mee Naomi Dekker, Mark Storm, Luuk van der Wal allen pupillen 3 en Lotte Maaijenburg, Dionne Nijziel, Myrthe Duiker en Nick Bontrop alle vier pupillen 1.

Naomi heeft erg haar best gedaan bij de dames van pupillen 3 en eindigde in de middenmoot. Mark en beginnende Luuk ging het beter af de 100 meter sprint en de 600 meter inline werd Mark 2de en Luuk eindigde op een 3de plaats. Als Mark de afsluitende puntenkoers zou winnen en Sam Berden, uit Tegelen, met een plaats verschil zou verslaan zou hij nog eerste kunnen worden. Helaas Mark wist de puntenkoers wel te winnen maar Sam Berden werd tweede en werd dus eerste in het algemeen klassement. Luuk van der Wal eindigde op een knappe derde plaats.

 

De wedstrijd voor de Pupillen 1 ging over 2 onderdelen de 500 meter sprint en 3 km puntenkoers. Van de 34 deelnemende skaters gaan er 16 door naar de kwartfinale dan 8 naar de halve finale en 4 door naar de finale waaruit een winnaar komt. De 3 km puntenkoers gaat over 15 ronden waarbij er op ronde 11, 9, 7, 5 en 3 respectievelijk 2, voor de eerste die over de streep gaat, en 1 voor de nummer 2 te verdienen zijn. De laatste ronde zijn er zelfs 3, 2, en 1 punt te verdienen. Dus niet de eerste die de 15 ronden aflegt is de winnaar maar degene die onderweg de meeste punten bij elkaar sprokkelt.

Ondanks dat de pupillen 1 dames gestreden hebben wat ze waard waren konden ze zich niet mengen in de top van het Nederlandse dames pupillen skate geweld.

 

Nick Bontrop, rijdend voor Skate United, weet wel hoe je een wedstrijd moet indelen. Vorig jaar wist hij in Nijeveen beslag te leggen op de landelijke titel en na vorige week als voorproefje een landelijke baanwedstrijd gewonnen te hebben had zijn zinnen gezet op het behalen van de titel van dit jaar. De 500 meter voorrondes verliepen zonder problemen en de finale werd na een spannende strijd, waarbij Nick nauwelijks echt in gevaar kwam, gewonnen. Nick op de eerste en Jan Mooijman uit Wervershoof op de 2de plaats. Bij de puntenkoers moest Nick snel punten halen waarbij hij ervoor moest zorgen meer punten dan Jan te hebben. Dit werd prima volbracht, Joel Haasjes uit Staphorst werd eerste en Nick werd 2de wat resulteerde in een einduitslag van Nick Bontrop op de eerste plaats.

Heb je na het lezen van dit stuk interesse gekregen en ben je nieuwsgierig hoe inline skaten werkt kan je altijd op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag avond komen kijken op de skatebaan Trimpad 10, wij informeren je graag over hoe en wat.

 

Zoek in site:

Kalender:
« Februari 2019 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Loginstatus:

Laatste nieuws:

-- Geen vermeldingen --

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 inline-skaten
Groep 2 Inline-skaten
Kids Allround
Kids gevorderden 12-17 jaar
Freestyle skaten
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...