Leden die steunen

Media:
 

 


Buienradar:

U bent hier: Home › Inline-skaten › Wedstrijd › Jeugd Speedskaten

Jeugd Speedskaten

 

 

 

Lijkt het je een leuke uitdaging om skeeleren of inline speed skating als wedstrijdsport te beoefenen? En heb je bij het skate vaardigheidspaspoort niveau's 6 en 7 behaald of heb je al veel skate- en/of schaatservaring? Lees dan dit infobulletin over de mogelijkheden die de IJs en Inline-skateclub Purmerend je kan bieden!

 

Wij bieden de volgende trainingsmogelijkheden voor de (aankomende) wedstrijdrijders:

 

Kiddy Speed

 

Op de dinsdag- en donderdag avond van 18.30 uur tot 20.00 uur wordt voor de beginnende wedstrijdrijder een basis gelegd om te gaan rijden in wedstrijdverband. Door middel van spelvormen, oefeningen in behendigheid en techniek en natuurlijk door al mee te gaan doen aan enkele wedstrijden, start hier misschien wel een hele mooie toekomst als wedstrijdrijder!

 

Jeugd

 

Tevens worden er op de dinsdag- en donderdag Jeugdtrainingsgroepen van pupillen en kadetten gevormd die gedurende 1½ uur worden getraind. Toegang tot deze jeugdtrainingsgroepen wordt o.a. verkregen vanuit Kiddy Speed (uitzonderingen daargelaten).

 

Junioren, Senioren en Masters

 

Voor de junioren, senioren en masters worden ook op dinsdag en donderdag avond vanaf 20:00 uur tot 21.30 uur Trainingsgroep Senioren gevormd.

 

Trainers en wedstrijdcommissie:

 

De De trainers bij de wedstrijdsport binnen de IJs en Inline-skateclub Purmerend zijn Henk Rensen, Vincent Rensen, Bram Hachmang en Ricardo Buffalo. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat inlineskaten als wedstrijdsport binnen Purmerend een stevige basis krijgt waarde rijders uitdagende trainingen kunnen krijgen, waarbij plezier voorop staat.

 

De Commissie Wedstrijdsport (CW) ondersteunt en adviseert de trainers, assisteert bij wedstrijden en organiseert evenementen voor de (aankomende) wedstrijdrijders. Verder dient zij als vraagbaak voor rijders en ouders/verzorgers en probeert zij de doorstroming van jeugdige rijders uit breedtesport naar de wedstrijdsport te bevorderen. De leden van de CW zijn:

Cor Hoogendoorn

Fred Meijer

Nico Fronik

Wim van Leest

Marion Dekker

 

Doorstroming:

Doorstroming vanuit de Kiddy Speed naar de Jeugdtrainingsgroepen en/of de Trainingsgroep Senioren wordt uitsluitend bepaald door de trainers. Dit kan bij de start van het nieuwe seizoen gebeuren of tijdens het lopende seizoen. Hierover is geen verdere discussie mogelijk.

 

Ook kan het voorkomen dat pupillen uit de Jeugdtrainingsgroepen soms bepaalde oefeningen meetrainen met de Kiddy Speed groep en vice versa. Dit eveneens altijd ter beoordeling van de trainers.

 

Wedstrijdtrainingen vinden bijna altijd doorgang, ook als het regent. In dit geval adviseren wij om te rijden met open lagers, zogenaamde “regenlagers”, en evt. speciale regenwielen om glij- en valpartijen te voorkomen. Bij grote regenval en een te natte baan wordt er een loop- of binnentraining gegeven. Check bij zeer slecht weer (onweer- dreiging/voorspelling) altijd even het laatste nieuws op onze website.

 

Les/trainingsschema voor de wedstrijdrijders van 22 maart t/m september 2016

 


Dinsdag


Donderdag18.30-20.00 uur
Kiddy Speed

 

18.30-20.00 uur Jeugdtrainingsgroep

 


18.30-20.00 uur
Kiddy Speed

 

18.30-20.00 uur Jeugdtrainingsgroep20.00-21.30 uur Trainingsgroep Senioren


20.00-21.30 uur Trainingsgroep Senioren

 Tarieven 2017:

Kiddy Speed, Jeugdtrainingsgroepen en Trainingsgroep Senioren:

Wedstrijdpas voor € 97,50,- (was 2016 € 95,-) gedurende het gehele buiten seizoen.

 

Dit is exclusief het lidmaatschap van de club. De wedstrijdpas is bestemd voor 2 trainingen per week. Mocht je slechts 1 x per week kunnen/willen trainen, overleg dan vooraf met de trainer over de mogelijkheden. Een reductie in de prijs is in dit geval helaas niet mogelijk.

 

Bij de IJs en Inline skate club Purmerend kunnen wij je trainen tot je op NK niveau bent – misschien ben jij dus wel onze aankomende Nederlands Kampioen!

 

Waar moet je aan denken bij inline skaten als wedstrijdsport:

De wedstrijden worden gereden op een 400 meter baan, op een piste (baan van maximaal 250 meter met eventueel hellende bochten) of op de weg. Je rijdt hier:

 

 • Tijdrit: individueel 300m
 • Series in lijn: groepen van ongeveer 6 rijders strijden tegen elkaar op afstanden van 500m tot 1500m. De snelste rijders gaan naar de A-finale en de overige rijders gaan naar de B of C finale
 • Afvalkoers: per 2 of 3 rondes valt de laatste rijder of meerdere rijders af (afhankelijk van aantal deelnemers). De afstanden zijn variabel
 • Puntenkoers: de eerst doorkomende krijgt 2 punten, de tweede doorkomende 1 punt; bij de finish aankomst krijgt de eerste 3 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt. Punten worden iedere 2e of 3de ronde toegekend. De afstanden zijn variabel
 • Relay (aflossing): een estafette met drie rijders per team, waarbij een rijder een teamgenoot aflost door haar/hem voort te duwen.
 • Wegwedstrijden: een grotere groep rijders strijdt met elkaar op een afgesloten wegparcours met rondes van ongeveer 2 km gedurende 20 tot 40 minuten. Voor de jongere rijders wordt vooraf het aantal te tijden rondes vastgesteld. Ook kan een grote groep rijders met elkaar strijden op uitgezet parcours van meer dan 25 km afstand tot meer dan 50 km.
 • Baan marathons: Over variabele afstanden met grote groep rijders.

 

In het Inline-skaten zijn de wedstrijdcategorieën ingedeeld op basis van leeftijd. Het geboortejaar is bepalend voor de wedstrijdcategorie waarin je het wedstrijdseizoen gaat uitkomen. Voor het seizoen 2017 geldt de indeling uit onderstaande tabel.

 

Leeftijd

categorienaam

code heren

code dames

Geboren

6 tm 7

Pupillen 4

HP4

DP4

in 2010 of later

8 tm 9

Pupillen 3

HP3

DP3

in 2008 en 2009

10 tm 11

Pupillen 2

HP2

DP2

in 2006 en 2007

12 tm 13

Pupillen 1

HP1

DP1

in 2004 en 2005

14 tm 15

Kadetten

HKA

DKA

in 2002 en 2003

16 tm 17

Junioren B

HJB

DJB

in 2000 en 2001

18 tm 19

Junioren A

HJA

DJA

in 1998 en 1999

20 tm 39

Senioren

HSC
HSB
HSA

DSA

in 1997 en eerder

40+

Masters

M40
M50
M60


in 1977 en eerder

Iedereen boven de 40 jaar is een master. De masters zijn onderverdeeld in drie leeftijdswedstrijdcategorieën, te weten 40+, 50+ en 60+. Iedereen boven de 19 jaar, maar nog geen 40 jaar, is een senior binnen het Inline-skaten. Senioren worden in wedstrijdcategorieën ingedeeld op basis van prestaties. Het topniveau bij de heren senioren wordt aangeduid met Heren Senioren A en Heren Senioren B. De wedstrijdcategorie Heren Senioren A rijdt alleen landelijke KNSB-wedstrijden.

Voorbeelden van wedstrijden (competities) waar de wedstrijdrijders van de IJs en Inline-skateclub Purmerend vaak aan meedoen:

 

 • Mijnten Midden Nederland Skeeler Competitie (www.mijnten-inline-cup.nl)

  Deze competitie bestaat uit 12 wedstrijden die in de regio Utrecht worden gehouden. Pupillen 4 tm 2 rijden in de ochtend, de overige pupillen in de middag. De wedstrijden vinden plaats op de zaterdag.

 • Diverse KNSB wedstrijden (www.knsb.nl)

  Deze bond organiseert wedstrijden voor de wedstrijd sporter, waarbij keuze gemaakt kan worden uit wedstrijden op de baan/piste of op de weg. Tevens zijn er verschillende competities verdeeld over het gehele land. Deze wedstrijden worden hoofdzakelijk op zaterdagen georganiseerd.

 • Jeugd Skate Toernooi (J.S.T) (www.jeugdskating.nl)

  Een competitie die voor de (beginnende) jeugd die uit 6 wedstrijden bestaat. Er wordt gereden op de skeelerbanen van Medemblik, Wervershoof, Warmhuizen en Purmerend. De wedstrijden vinden plaats op de zondag.

   

  Met uitzondering van de J.S.T. competitie, heb je voor deelname aan wedstrijden en/of competities een licentie nodig van de KNSB. Ook kan je maximaal twee keer een daglicentie kopen tijdens de inschrijving op de dag van de wedstrijd zelf. Voor meer informatie over de KNSB licentie kan je terecht op http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

   

  Vanaf Pupillen 2 heb je voor deelname aan de meeste wedstrijden een transponder nodig. Deze kan je kopen of huren via MyLaps. Kijk voor verdere info op www.mylaps.com.

   

   

  Verdere voorbeelden van wedstrijden zijn:

 • Purmerring Toernooi
 • Gewestelijk Kampioenschap
 • Landelijke baancompetitie jeugd
 • Stouwdam Competitie
 • N.K. baan
 • Van Lingen Competitie

 

Kijk hier voor de hele wedstrijdkalender in Nederland.

 

De trainers en de wedstrijdcommissie geven je graag meer informatie en advies over te rijden

wedstrijden / competities. Aanmelding voor een wedstrijd wordt door de deelnemer zelf gedaan, de vereniging is hiervoor niet verantwoordelijk.

 

De IJs en Inline skate club Purmerend streeft er naar een coach mee te sturen naar wedstrijden waar een aantal van onze wedstrijdrijders aan mee doen. Dit kan een lid van de wedstrijdcommissie, een trainer of een ouder zijn. Hij/zij zal tijdens de wedstrijd de rijders ondersteunen en fungeren als ploegleider. De coach zal het aanspreekpunt zijn bij eventuele vragen en problemen die tijdens een wedstrijd naar voren kunnen komen.

 

Materiaal:

Een Inline-skate mag maximaal zes (6) wielen bevatten, in een lijn achter elkaar. De maximale lengte van een Inline-skate (inclusief wielen) mag 50 cm bedragen. Het onderstel moet stevig bevestigd zijn aan de schoen en assen mogen niet uit de wielen steken. Een rem is niet toegestaan.

2. De maximale wieldoorsnede mag niet groter zijn dan 110mm.

3. De maximale wieldoorsnede is voor:

 • Masters, Senioren, Junioren: 110 mm
 • Kadetten en Pupillen 1: 100 mm
 • Pupillen 2, 3 en 4: 90 mm.

 

Denk aan de frame lengte in verhouding met de schoenmaat. Het is verstandig om voor aanschaf eerst even met de trainers te overleggen wat voor jou het beste is.

Bij alle trainingen en wedstrijden is het dragen van een helm verplicht!

Het dragen van knie-, elleboog- en polsbeschermers wordt sterk aanbevolen.

 

 

 


 

 
Zoek in site:

Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Loginstatus:

Laatste nieuws:

16-03-2019

7 April Open Dag 2019

Lees meer...

 

 
Onze sponsors:
 
Jeugd
Volwassen
Wedstrijd
Inschrijven
KNSB Vaardigheidspaspoort Inline-skaten/schaatsen
Groep 1 inline-skaten zaterdag
Groep 1 inline-skaten
Groep 2 Inline-skaten
Kids Allround
Kids gevorderden 12-17 jaar
Freestyle skaten
Kiddy Speed
Absoluut Beginners
Beginners
Gevorderden
Semi Gevorderden
Semi- en Gevorderden (do-avond)
Freestyle
Toertochten rijden
Jeugd Speedskaten
Volwassen Speedskaten
Opgave formulier inlineskaten jeugd
Opgave formulier inlineskaten volwassenen
Opgave formulier inlineskaten indoor
Jeugd
Volwassen
Inschrijven
Uitslagen wedstrijden
Jeugdschaatslessen
Verlengd Jeugdschaatsen
Toertraining maandagavond
Toertraining vrijdagavond
Opgave formulier schaatsen jeugd
Opgave formulier schaatsen volwassenen
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Nieuws 2018
Archief
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Inline-skaten 2012
Schaatsen 2012
Inline-skaten 2011
Schaatsen 2011
Trainers inlines-skaten
Secretariaat
Lidmaatschap
Locatie
Openingstijden
Webcam Purmerring
Vertrouwenspersoon
Privacy Verklaring
Vereniging bestuur
Clubkleding
Wijzig lidgegevens
Historie en toekomst
Verjaardagskalender
Informatiebladen
Vereniging ondersteuners
Bestuur
Informatiebladen
Vergaderstukken
Kidsplan
Vrienden van club
Onze sponsors
Ook sponsoren?
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Login

Ogenblik a.u.b. ...