Wedstrijdtrainen voor jeugd

Lijkt het je een leuke uitdaging om skeeleren of inline speedskating zoals wedstrijden worden genoemd, te beoefenen? Heb je bij het skatevaardigheidspaspoort niveau 6 -7 behaald of heb je al veel inlineskaten of schaatservaring? Lees dan verder of dit iets voor jou is.

Gedurende de Corona tijd zijn de lestijden anders.

Schema vanaf 31 maart seizoen 2021.

Kiddy Speed

Op de dinsdag- en donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur wordt voor de beginnende wedstrijdrijder een basis gelegd voor wedstrijdverband rijden. Dit door middel van spelvorm, oefeningen in behendigheid en techniek.  Door al mee te gaan doen aan wedstrijdjes, start hier misschien wel een mooie toekomst als wedstrijdrijder.

Jeugd

Ook worden er op de dinsdag- en donderdagavond jeugdtraining groepen pupillen en kadetten gevormd die 1,5 uur worden getraind. Toegang tot deze groepen geschiedt vanuit Kiddy Speed.

Junioren, Senioren en Masters. 

Voor de junioren, senioren en masters worden ook op dinsdag- en donderdagavond van 20:00 uur tot 21.30 uur Trainingsgroep Senioren gevormd.

Doorstroming:

Doorstroming vanuit de Kiddy Speed naar de Jeugdtraining groepen en/of de trainingsgroep Senioren wordt uitsluitend bepaald door de trainers. Dit kan bij de start van het nieuwe seizoen gebeuren of tijdens het lopende seizoen. Hierover is geen verdere discussie mogelijk.

Ook kan het voorkomen dat pupillen uit de Jeugdtraining groepen soms bepaalde oefeningen meetrainen met de Kiddy Speed groep en vice versa. Dit eveneens altijd ter beoordeling van de trainers.

Wedstrijdtrainingen vinden bijna altijd doorgang, ook als het regent. In dit geval adviseren wij om te rijden met open lagers, zogenaamde “regenlagers”, en evt. speciale regenwielen om glij- en valpartijen te voorkomen. Bij grote regenval en een te natte baan wordt er een loop- of binnentraining gegeven. Check bij zeer slecht weer (onweer- dreiging/voorspelling) altijd even het laatste nieuws op onze website.

Trainingkosten:

Deelnemers aan de trainingen dienen zomer- of combi-lid te zijn/worden van de vereniging om aan de trainingen te kunnen deelnemen.

 • Kosten voor 2 x per week een training volgen bedraagt € 100,- voor het gehele seizoen, start half maart en duurt tot medio september.

Welke wedstrijden zijn er zoal:

 • Tijdrit: individueel 300m
 • Series in lijn: groepen van ongeveer 6 rijders strijden tegen elkaar op afstanden van 500m tot 1500m. De snelste rijders gaan naar de A-finale en de overige rijders gaan naar de B of C finale
 • Afvalkoers: per 2 of 3 rondes valt de laatste rijder of meerdere rijders af (afhankelijk van aantal deelnemers). De afstanden zijn variabel
 • Puntenkoers: de eerst doorkomende krijgt 2 punten, de tweede doorkomende 1 punt; bij de finish aankomst krijgt de eerste 3 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt. Punten worden iedere 2eof 3deronde toegekend. De afstanden zijn variabel
 • Relay(aflossing): een estafette met drie rijders per team, waarbij een rijder een teamgenoot aflost door haar/hem voort te duwen.
 • Wegwedstrijden: een grotere groep rijders strijdt met elkaar op een afgesloten wegparcours met rondes van ongeveer 2 km gedurende 20 tot 40 minuten. Voor de jongere rijders wordt vooraf het aantal te tijden rondes vastgesteld. Ook kan een grote groep rijders met elkaar strijden op uitgezet parcours van meer dan 25 km afstand tot meer dan 50 km.
 • Baan marathons: Over variabele afstanden met grote groep rijders.

Materiaal:

Een Inline-skate mag maximaal zes (6) wielen bevatten, in een lijn achter elkaar. De maximale lengte van een Inline-skate (inclusief wielen) mag 50 cm bedragen. Het onderstel moet stevig bevestigd zijn aan de schoen en assen mogen niet uit de wielen steken. Een rem is niet toegestaan.

2. De maximale wieldoorsnede mag niet groter zijn dan 110mm.

3. De maximalewieldoorsnede is voor:

 • Masters, Senioren, Junioren: 110 mm
 • Kadetten en Pupillen 1: 100 mm
 • Pupillen 2, 3 en 4: 90 mm.

 

Denk aan de frame lengte in verhouding met de schoenmaat. Het is verstandig om voor aanschaf eerst even met de trainers te overleggen wat voor jou het beste is.

Bij alle trainingen en wedstrijden is het dragen van een helm verplicht!

Het dragen van knie-, elleboog- en polsbeschermers wordt sterk aanbevolen.