Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Skate-in dag 2021

28 maart 2021 12:00 - 16:00

Open dag Inlineskaten

De ijstijd ligt al weer enige tijd achter ons. Maar wat heeft Nederland genoten! IJs en sneeuw. Het duurde weliswaar slechts één week, maar voor duizenden mensen was de (hernieuwde) kennismaking met de gladde ijzers iets om nooit te vergeten en … iets dat naar méér smaakt.

Juist voor die mensen (jong en oud) is er een goede gelegenheid om ‘dat meer’ te ervaren.

Skate-in dag

Op zondag 28 maart van 12:00 tot 16:00 uur is de open dag op de Purmerring, de inlineskatebaan van IJs- en Inlineskateclub Purmerend aan het Trimpad.

Iedereen die wel eens wil proberen wat het is om te ’schaatsen op wieltjes’ is die dag van harte welkom.

Beginnelingen, junioren, senioren en zelfs masters kunnen tijdens de open dag kosteloos kennismaken met de prachtige baan en het gezellige clubhuis.

Lastig

Inlineskaten (of skeeleren) kan in het begin best lastig zijn. Juist daarom is er de Skate-in dag.  Maak op een simpele, laagdrempelige en vooral heel gezellige manier kennis met de inline skate sport. Ervaren docenten maken je die dag wegwijs en zorgen ervoor dat jouw eerste meters op wieltjes een stuk aangenamer zijn. Hoewel de skeelertechniek wel degelijk anders is dan een goede schaatstechniek komen ze op veel punten wel overeen en is skeeleren een goede schaatstraining.

En ja je zult echt wel een paar keer vallen als je net begint met skeeleren, gelukkig hoef je hier geen blijvende schade aan over te houden.

Leenskeelers

Tijdens de Skate-in dag zijn leenskeelers en beschermingsmateriaal gratis ter beschikking.

Ook voor de toeschouwers is er veel te zien, zoals demonstraties, een clinic en een hockeywedstrijd. Mocht je de schaatsen nog niet hebben opgeborgen, maar kunnen ze nog wel een slijpbeurt gebruiken? Neem ze dan mee zodat we ze kunnen slijpen voor slechts € 7,50 per paar.

De Skate-in dag start om 12.00 uur en eindigt rond de klok van 16.00 uur. Reserveren is niet nodig! Maar … natuurlijk moet ook de ijs- en inlineskateclub zich houden aan de coronavoorschriften. Daarom mogen er ‘maar’ maximaal 100 bezoekers tegelijk binnen de poorten van het sportcomplex. Bij de proeflessen worden vanzelfsprekend alle coronaregels in acht genomen.

De open dag vormt meteen de start van het nieuwe skeeler (of beter: inlineskate) seizoen. In groepen wordt er wekelijks getraind en veel van de inlineskaters doen ook mee aan wedstrijden in het land.

Gegevens

Datum:
28 maart 2021
Tijd:
12:00 - 16:00
Site:
www.ijseninlineskateclub.nl

Organisator

ijs en Inline-skateclub Purmerend
Telefoon:
0299425429
E-mail:
info@ijseninlineskateclub.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

IJs- en inlineskateclub Purmerend
Trimpad 10
Purmerend, Noord-Holland 1443 WB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0299 425429
Bekijk de site van Locatie