IJbaan open. Reserveer u plek met de Ticketknop in dit bericht

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan in deze toch al bijzondere tijden. Direct nadat bekend was dat de vorst ons land zou binnentreden ontstond er een nieuwe griepgolf in ons land. De schaatskoorts! Gelukkig is hier jaren geleden een medicijn voor ontwikkeld. Het wordt gekenmerkt door een hoog ijzergehalte en is bekend onder de handelsnaam schaats. De afgelopen weken is er een heuse run ontstaan op schaatsen en wordt er worden diverse voorspellingen gedaan wanneer er geschaatst kan worden op natuurijs.

Bij de vereniging zijn alle voorbereidingen in volle gang om een goede ijsvloer te creëren. De sneeuw en de storm maakten de voorbereidingen niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Afgelopen dagen is met man en macht gewerkt om de baan sneeuwvrij te krijgen. Maandag is de laatste sneeuw van de baan verwijderd en is de baan onder water gezet. Nu is het geduldig wachten hoe moeder natuur haar werk doet.

Naar alle verwachting kan er vanaf donderdag 13:00 uur worden geschaatst waarbij men zich dient te houden aan de volgende coronamaatregelen:

 1. Er mogen maar maximaal 100 schaatsers per keer op de baan.
 1. Ouder/verzorger met een kind moeten zich beide aanmelden en gaan schaatsen. Zij tellen als 2 personen binnen de maximale 100 toegestane personen.
 1. Er zal gereserveerd dienen te worden binnen vastgestelde
 1. De tijdsblokken duren 1,5 uur waarvan de laatste 15 minuten zijn voor het uittrekken van de schaatsen en terrein verlaten.
 1. Met mag pas het terrein op als de bezoekers van het voorliggende tijdsblok het terrein hebben verlaten.
 1. De 1,5 meter afstand geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.
 1. Het krabbelveld is volledig gereserveerd voor kinderen tot 12 jaar die zijn vrijgesteld van de 1,5 meter afstand.
 1. De kantine en de daarbij horende horeca zal gesloten zijn.
 1. Leden dienen ook te reserveren in de tijdsblokken.

Zoals u ziet mogen er maximaal 100 personen tegelijkertijd schaatsen en dient er te worden gereserveerd. Hiervoor is een online reserveringssysteem gemaakt waarbij tot 24 uur van tevoren een reservering kan worden gemaakt. Winter- en combileden van de vereniging hebben hierbij voorrang op niet-leden. Tot woensdagavond 20:00 uur kunnen deze leden via onderstaande link één of meerdere tijdsblokken reserveren. Vanaf woensdagavond 20:00 uur kunnen niet-leden ook reserveren.

Als winter- of combilid zijn hier geen kosten aan de entree verbonden, maar dient er wel vooraf te worden gereserveerd. Voor zomer- en niet-leden zijn de kosten als volgt:

 • Volwassene: €3,25
 • Kind: €1,75

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende services:

 • Schaatshuur: €3,00 per paar
 • Schaatsen slijpen: € 7,50.

Nadat u een of meerdere tijdsblokken hebt gereserveerd ontvangt u een QR-code. De QR-code dient u aan te poort te laten scannen waarna u vijf kwartier mag schaatsen. Het laatste kwartier is voor het uittrekken van de schaatsen en het verlaten van het terrein.

Online reserveren tickets