Clubleden naar 42e Marathon van Berlijn

  • 0

Clubleden naar 42e Marathon van Berlijn

Category:algemeen

Op 28 en 29 september 2019 werd voor de 42ste keer de Berlin Skate Marathon gehouden. Op zaterdag was het de beurt voor de inline-skaters en de rolschaatsers om het Berlijnse asfalt te trotseren. Inmiddels traditie binnen onze club dus ook dit jaar met een groep van 10 personen afgereisd naar Jütenbog (circa 80 km ten zuiden van Berlijn) waar we verbleven in Gasthof  Bergschlößchen.

Helaas waren de weergoden ons niet gezind en hebben we het warming-up rondje van vrijdag door het wonderschone Flaming gebied moeten overslaan. In plaats daarvan werd besloten om af te reizen naar Berlijn om daar ons startbewijs af te halen zodat we op zaterdag wat langer van onze nachtrust konden genieten.

Het startbewijs was af te halen bij het Berlin-Tempelhof, een voormalig vliegveld in Berlijn welke sinds 2008 is gesloten. Bij aankomst wordt je hier altijd verwelkomt door allerlei stands met informatie, merchandise, proeverijen van allerlei energiebars en alles op het gebied van skates en hardlopen. Nadat iedereen zijn startbewijs in bezit had, ons avondmaal op hadden zijn we teruggekeerd naar ons hotel.

Op zaterdag was het zover, Raceday! De grote vraag was of het droog zou blijven waardoor iedereen voor een snelle tijd zou kunnen gaan. Tientallen weerapps met ieder een andere voorspelling werden met elkaar vergeleken. Uiteindelijk werd gekozen voor de weer-app met de meest gunstige voorspelling.

Bij aankomst in Berlijn zijn we richting de Tiergarten gelopen om ons om te kleden en gereed te maken voor de wedstrijd. Op dat moment barste de hemel open en werd het ons duidelijk dat we op de verkeerde weer-app hadden gegokt. Sommige kozen op het laatste moment voor regenwielen, anderen namen de gok om op de standaard wielen te rijden. Om drie uur ging iedereen richting de startvakken waarna de tweede stortbui ons verwelkomde.

Maar we zijn niet van suiker en we zijn gekomen om de marathon te skeeleren, dus na het startschot ging iedereen van start. Alle deelnemers gingen redelijk gespannen en gereserveerd uit de startblokken want het was op sommige plekken verraderlijk glad (zelfs met regenwielen). Op een toptijd had niemand gerekend, het doel was om allemaal heelhuids over de finishlijn te rollen. Op een klein valpartijtje na is dat bij iedereen gelukt. Iedereen was weer een ervaring rijker en kon met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagd evenement.

Na de race was het tijd om even op te frissen en af te reizen naar de Hackescher Markt voor een welverdiend avondmaal waarbij de ervaringen van de marathon met elkaar werden doorgenomen.

De volgende dag werden de lagers van de wielen nog even geïnspecteerd en waar nodig vervangen. Het weer van zaterdag bleek toch wel een zware aanslag op de lagers te zijn. Een aantal van ons hebben nog een rondje van circa 50 km door het Flaming gebied gereden. Hierbij skeeler je door de landerijen, bossen en kleine dorpjes op goed onderhouden fietspaden van asfalt.

Nadat wij terugkwamen bij het hotel wachtte ons een heerlijk warm/koud buffet. De tassen werden ingepakt waarna de terugreis is ingezet. Ondanks het mindere weer hebben wij kunnen terugkijken op een mooi skeelerweekend!

Op naar volgend jaar zeg ik maar weer.

Björn Meijer