Baan onder water gezet!

  • 0

Baan onder water gezet!

Category:algemeen

6 januari 2024 is onze eigen Purmerring onder water gezet  in de verwaching dat we misschien volgende week wel eens zouden kunnen schaatsen.

Jaap, Atze, Nico, Bets, Gladys en Adriaan waren  9 uur al aangetreden om met vereende krachten de pomp en alles wat daarbij komt in gereedheid te brengen om de baan vol te pompen met zo ongeveer 850 m3 water. Dat het met zoveel vrijwilligers snel kan bleek wel toen de pomp al om 9.15 uur aan kon.  De reset van de dag zullen we bezig zijn en gerekend wordt er op dat rond 4 uur de baan vol zal staan.

Wat koning winter voor ons in petto heeft weten we natuurlijk pas na afloop, de kans is 50/50, maar niet geschoten is altijd mis!

 

Tijdens zo een ijsperiode moeten er veel zaken geregeld worden. Afgelopen donderdag hebben de vrijwilliger al de hekken van het krabbelveld zo ingericht dat straks de kleintjes veilig kunnen krabbelen, de jury wagen al naar voren gereden om als kassa te functioneren en belangrijk de putten van deksel voorzien zodat bij het schaatsen het water onder het ijs niet op en neer kan in de putten. Waardoor dooie optreed rond de putten.

Dit alles moet voordat het water er op staat. Waarom? Anders krijgen de vrijwilligers allemaal natte voeten!

Ook is het legendarische maatsteentje van Herman Gieske voor de waterhoogte geplaatst. Ook al kan Herman er niet meer bij zijn hij is zeker niet vergeten. Wekelijks zoekt Gladys hem op en dan verschijnt her telkens een glimlach op zijn gezicht.

En nu maar afwachten!