Björn Nieuwenhuijs behaalt 3e plaats tijdens Oomscup

  • 0

Björn Nieuwenhuijs behaalt 3e plaats tijdens Oomscup

Category:algemeen

Vandaag werd de Oomscup op de Wielerbaan van HSK in Den Haag gereden. In de eerste serie gingen de junioren en senioren van start. Halverwege de wedstrijd bleken de weergoden alles in het water te gooien. Er viel een flinke hoeveelheid regen op de baan waardoor de laatste bocht gevaarlijk glad werd. Halverwege de wedstrijd begonnen zich droge plekken op de baan te vormen waardoor er weer op volle snelheid kon worden gereden. Uiteindelijk werd Marissa Dekker in haar categorie net aan vierde. Randi Dekker was in de categorie dames junioren geëindigd op de derde plek.

Toen de zon en de wind de baan volledig had opgedroogd mochten de senioren van start. Vanuit Purmerend waren Mark Peters, Marcel Rijkhoff, Wouter Walta en Björn Meijer van de partij om een gooi naar het podium te doen.
Marcel, Björn en Wouter reden direct mee met de kopgroep waarbij Marcel na drie ronden moest concluderen dat hij te klein was voor het tafellaken. Björn wist zich na circa 15 minuten los te rijden van de kopgroep, maar werd circa 15 minuten voor het eind teruggefloten door drie andere rijders welke zich los wisten te maken van het peloton. Uiteindelijk heeft Björn besloten om zich aan te sluiten bij deze groep.
Toen de laatste ronde was ingegaan werd er flink geloerd tussen de vier koplopers. Iedereen wist dat één van hen het podium zou moeten missen. Uiteindelijk wist Björn Nieuwenhuijs het laatste plekje op het podium te bemachtigen. Wouter Walta wist uiteindelijk bij de Masters 40 een vierde plek te behalen. Marcel Rijkhoff eindigde op een keurige vijfde plek bij de Masters 50 en Mark Peters moest genoegen nemen met een vijfde plek bij de Masters 60.

Derde plek Björn Nieuwenhuijs