Een echte familie vereniging!

  • 0

Een echte familie vereniging!

Category:algemeen

Het familie lidmaatschap kennen wij niet meer omdat tijden nu eenmaal veranderen. En toch zijn nog hele families lid van onze club. Hoort ook wel een beetje bij ons sport schaatsen en inlineskaten, je kunt het tenslotte met zijn allen gelijk beoefenen. Dat dit ook vroeger zo was merkten wij afgelopen week toen Carin Spaan zich bij ons meldde met de vraag of zij een keer in ons archief mocht kijken of er herinneringen aan haar vader waren. Het jubileumboek is natuurlijk allang in haar bezit. Maar toch wie weet is er meer.

Carin Spaan haar vader Klaas Spaan is penningmeester en voorzitter geweest in de periode 1957 tot 1983. In die periode was het in huize Spaan gewoon dat iedereen meehielp bij de toen nog geheten IJsclub Purmerend. Zo heeft Carin nog meegelopen met haar vader langs de deuren om contributie op te halen. Of tijdens de ijsdagen helpen met de baan vegen of chocomelk verkopen in de kantine.

In het archief vond ze nog kranten artikelen over de huldiging haar vader tot “KNSB lid van verdienste” maar kwam ze ook financiële overzichten tegen waarbij Carin het handschrift van haar broer herkende! Carin vermoed dat hun destijdse buurman Teun Westerveld, ze woonde toen in de bloemenbuurt, haar vader bij de vereniging heeft gehaald in de tijd dat Westerveld zelf voorzitter was.

Na een anderhalf uur snuffelen ging Carin met  verhalen en herinneringen over haar vader, die in 1989 is overleden naar huis. Wij zijn blij haar hebben kunnen helpen. Carin op naar natuurijs en ik bel je dan voor hulp in de kantine. Goed?

Adriaan.