Goede weersomstandigheden tijdens Oomscup in Gouda

  • 0

Goede weersomstandigheden tijdens Oomscup in Gouda

Category:algemeen

Zaterdag 9 juli 2022 werd de Oomscup gereden in Gouda. Met een temperatuur van circa 20 graden Celsius en een lekker verkoelend windje in de richting van de finish waren de weersomstandigheden perfect om 34 rondes te skeeleren op de wielerbaan aldaar.

Randi Dekker gaf aan dat het een zware wedstrijd voor haar was, maar wist een keurige tweede plek binnen te slepen in haar categorie. Overall was ze op de 31e plek geënigd.

Bij de Masters 50 heeft Marcel Rijkhoff de 4e plek behaalt en had na de race een tevreden gevoel (hoewel een eindsprint toch net iets meer had kunnen opleveren). Uiteindelijk wist Marcel overall op de 25e plek te eindigen.

Marissa Dekker wist in haar categorie een 5e plek te behalen en wist ook nog een premiesprint op haar naam te zetten. Marissa laat zien steeds beter in vorm te komen op de marathon. Of dit komt door een verbeterde asfaltkwaliteit of door training zegt het verhaal niet, maar met een 22e plek overall kan mag ze tevreden zijn.

De laatste rijder van Purmerend die meedeed was Björn Nieuwenhuijs. Hij heeft in de eindsprint naar de finish het kaas van zijn brood laten eten. Voor hem dus geen eerste plaats en een bos bloemen in zijn categorie, maar een 2e plek en een droog broodje. Overall moest hij tevreden zijn met een 10e plek. Wel krijgt hij het gevoel steeds sterker te worden, dus de overige rijders zijn gewaarschuwd ;-).