Jeugdschaatsen “in de startblokken”

  • 0

Jeugdschaatsen “in de startblokken”

Category:algemeen

In de startblokken,

De IJs- en Inlineskateclub Purmerend is er klaar voor. Het winterseizoen kan beginnen. Er zijn natuurlijk ook zorgen. Opwarming van de aard en vooral de giga stijgende gasprijzen zijn de vijanden van het (kunst-)ijs. Maar bij de ijsclub in Purmerend zijn het de optimisten die met vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen.De skeelers kunnen worden opgeborgen en de ijzers uit het vet. Op 1 oktober opent De Westfries, de kunstijsbaan in Hoorn – ijs en weder dienende – haar deuren. Tientallen enthousiastelingen uit Purmerend en wijde omgeving zullen vanaf dan weer wekelijks hun rondjes rijden op het kunstijs.

Op maandag en vrijdag kunnen volwassenen (beginners, gevorderden en ‘buffelaars’) onder leiding van deskundige instructeurs schaven aan hun techniek en conditie. De jongste jeugd begeeft zich op zaterdagochtend op het gladde ijs. Er is voor iedereen een plekje. Belangstellenden kunnen zich via de website aanmelden: www:ijseninlineskateclub.nl

Schaatsen is niet alleen goed voor je conditie, balans en gezondheid. Het is ook hartstikke gezellig om in groepsverband de schaatssport onder de knie te krijgen. Bij de jongste jeugd zijn het vaak de spelletjes (zoals tikkertje) die het leuk maken om de schaatssport te gaan beheersen. Bovendien zijn er tijdens het seizoen allerlei bijzondere activiteiten. Rond 5 december zie je pieten op het ijs, er is rond de jaarwisseling altijd de Westfrieslandtocht en traditiegetrouw is er ook altijd een avond waar het hele gezin gratis mag mee schaatsen.

Kortom, aan het enthousiaste bestuur en de bevlogen instructeurs van de IJsclub Purmerend ligt het niet. Nu nog effe duimen voor het opengaan van de kunstijsbaan. En mocht de ijsbaan in Hoorn noodgedwongen dicht blijven: de ijsclub onderzoekt nu al de alternatieven.

PietHein.