Lijnen 100m sprintwedstrijd aangebracht

  • 0

Lijnen 100m sprintwedstrijd aangebracht

Category:algemeen

Zaterdag 8 augustus vindt er een landelijke baanwedstrijd Junioren en Senioren op onze eigen Purmerring plaats. Een onderdeel daarvan is de 100m sprint.

Voorheen plakte we deze belijning af met tape als tijdelijke voorziening. Maar nu de 100m sprint een terugkerend wedstrijdelement is geworden besloot het bestuur deze lijnen permanent te willen gaan aanleggen. Natuurlijk een mooi klusje voor de baanonderhoud ploeg met ondersteuning van bestuurslid Marion en haar man AB.

5 Lijnen van 100 meter lengte is nog niet zo eenvoudig gedaan, zeker niet omdat het erg precies moet zijn om zeker te zijn van goedkeuring door de wedstrijdjury van de KNSB en CERS. Deze laatste is de wereld skatebond.

Ondergetekende had hiervoor op internet een lijnen trek wagentje gevonden en welke bij uitvoering met wat hulpmiddelen prima voldeed. Na 2 dagen hard werken met 5 mensen staan ze er op en zijn goedgekeurd door de KNSB. Ook op de 200m piste moest een nieuw start vak voor de 500m tijdwedstrijden worden gemaakt. Dus ook maar gelijk meegenomen.

Onze wedstrijdrijders hebben afgelopen donderdag al kunnen proeftrainen. En ik kan zeggen dat gaat erg hard. Na het zien van de training moet ondergetekende nog veel oefenen! Rijders veel succes zaterdagšŸ‘.