Purmerend op podium tijdens NK Achterveld

  • 0

Purmerend op podium tijdens NK Achterveld

Category:algemeen

Op 24 en 25 juni 2022 werd het NK inlineskate georganiseerd in Achterveld. Beide dagen waren rijders vanuit Purmerend aanwezig.

24 juni 2022

Op vrijdag waren de gebroeders Tjebbe en Sybren Berkhout tijdens de Onelap geëindigd op de 16e en 20e plek. Lataesha Narain kwam nipt te kort in de laatste bocht en moest genoegen nemen met het brons.

Tijdens de puntenkoers ging het peloton direct hard van start waardoor het peloton direct in stukken werd gereden. Tjebbe en Sybren eindigde hiermee op een 22ste plek. Bij de dames wist Marissa Dekker tijdens de puntenkoers ook een 22ste plek te behalen.

25 juni 2022

Op zaterdag stond de marathon op het programma. Het was een technisch parcours waarbij alle elementen aanwezig waren. Goed asfalt, minder asfalt, klinkers en dranghekken. Goed oppassen en op een juiste manier de bochten aansnijden. Uiteindelijk is zover bekend iedereen heelhuids over de finish gekomen waarbij er zelfs een aantal Purmerenders het podium wisten te behalen.

Yvonne Kuin is vroegtijdig uitgestapt vanwege haar enkelblessure. Ondanks dit zeer heeft ze hiermee toch een derde plek weten te bemachtigen en mocht zij het brons in ontvangst nemen.

Bij de Masters 50 bleek Marcel Rijkhoff in goede vorm deze dag en heeft de 3e plek weten te bemachtigen. Mark Peters reed mee in de categorie Masters 60 en heeft zich naar een 6e plek weten te rijden. Björn Nieuwenhuijs liet zien dat hij steeds beter mee kan komen met de kopgroep. Ook hier ging de kopgroep direct hard weg en waren er veel tempowisselingen. Uiteindelijk wist Björn een keurige 9e plek te behalen.

3e plek Marcel Rijkhoff tijdens NK marathon in Achterveld
3e plek Yvonne Kuin tijdens NK marathon in Achterveld

Felicitaties aan alle rijders voor dit geweldige resultaat.

Mocht je nog meer willen zien van het NK? Vandaag is vanaf 14:00 uur in het Vondelpark het NK 100 meter sprint!