Veel Purmerenders naar Berlin Skate Marathon

  • 0

Veel Purmerenders naar Berlin Skate Marathon

Category:algemeen

Met uitzondering van vorig jaar (de reden mag bekend zijn) is er dit jaar weer een grote groep leden van de IJs en inline skateclub naar Berlijn afgereisd voor de Marathon van Berlijn. Er waren zelfs wat nieuwe gezichten bijgekomen welke enthousiast waren gemaakt tijdens de lessen.
Op vrijdagochtend vertrok een groep van 11 personen (waarvan 6 van de club) richting Jüterbog. Er wordt elk jaar speciaal voor deze locatie gekozen omdat deze plaats ligt aan het Flaeming gebied, ook wel het skeelerparadijs van Duitsland genoemd.
Het Flaeming gebied bestaat uit goed onderhouden skeeler/fietspaden waarin verschillende routes kunnen worden gereden. Alles staat netjes met bordjes aangegeven, dus verdwalen is onmogelijk. Je skeelert tussen de landerijen en bossen door op superstrak zomerijs (asfalt).

Op vrijdagmiddag aangekomen in ons hotel werden de skeelers onder gebonden voor een eerste ronde van circa 45 km. Een aantal kozen hun krachten te sparen voor de marathon en hebben een wat kleinere ronde gekozen.
Nadat iedereen weer voldaan was teruggekomen van hun ronde was het tijd voor een goed verzorgd avondmaal met tactiekbesprekingen en verwachtingen voor de marathon van zaterdag.

Op zaterdagochtend was het raceday. De gehele groep is met de trein vanuit Jüterbog richting Berlijn gereden om hun startbewijs op te halen bij vliegveld Tempelhoff. Nadat iedereen zijn startbewijs in ontvangst had genomen is de groep afgereisd richting de startlocatie om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Om 15:30 uur ging de race van start met de wedstrijdrijders waarna per startblok de overige deelnemers het startschot kregen om door de straten van Berlijn te mogen skeeleren. Zoals elk jaar is de organisatie weer perfect geregeld. Eventuele obstakels worden aangegeven, parcours is afgezet en heerlijk asfalt om op te skeeleren.
Na afloop werden alle ervaringen en tijden met elkaar gedeeld en was er gelegenheid om je op te frissen en je medaille in ontvangst te nemen.

NaamNetto tijdGemiddelde snelheid
Cor Hoogendoorn01:2131,60 km/h
Ko Jonker01:50:1722,96 km/h
Louise Nieuwenhuijs01:37:3325,95 km/h
Ingrid Nooij01:31:4427,59 km/h
Marcel Rijkhoff01:29:5928,14 km/h
Mark Peters01:24:2230,00 km/h
Björn Meijer01:17:1432,78 km/h
Resultaten Inline skate marathon Berlijn 2021

Na afloop van de race is er gezellig nog even wat na geborreld om vervolgens door te lopen naar de Hackescher Markt waar de dag werd afgesloten met een overheerlijk diner met zijn allen. Zodra iedereen zijn bordje leeg had is er begonnen aan de reis terug naar het hotel.

Op zondag was het weer stralend skeelerweer en werd nog een laatste ronde uitgestippeld door het Flaeming gebied. Terug aangekomen bij het hotel stond er een heerlijke maaltijdsoep voor ons klaar en konden de tassen worden ingepakt, de auto’s ingeladen om weer huiswaarts te keren.

Hells Bells bij de start van de marathon
Skate paradise in het Flaeming gebied