We kunnen weer beperkt gaan Inline-skaten!

  • 0

We kunnen weer beperkt gaan Inline-skaten!

Category:algemeen

Op 21 april 2020 heeft ons kabinet de coronamaatregelen iets versoepeld voor kinderen en jongeren.
Kinderen tot 12 jaar mogen samen buiten sporten, mits georganiseerd en onder begeleiding. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie is verboden. Hierbij geldt wel dat er geen ouders langs de lijn mogen kijken en er thuis gedoucht moet worden. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. Wedstrijden in competitieverband en oefenwedstrijden met andere sportclubs zijn vooralsnog tot 1 september 2020 niet toegestaan.

Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde als hierboven omschreven, maar zij moeten wel onderling 1,5 meter afstand houden.

Leeftijdscategorie   Trainingsdagen   Trainingstijden

7 t/m 12 jaar              donderdag           18.30 – 19.30 uur
                                     zaterdag                09.30 – 10.30 uur
13 t/m 18 jaar            dinsdag                  20.00 – 21.00 uur
                                     donderdag            20.00 – 21.00 uur

TrainingsprotocolDe KNSB en NOC*NSF hebben een protocol uitgewerkt met de veiligheids- en hygiëneregels voor trainers, leden, ouders, etc. De protocollen zijn afgelopen week beschikbaar gesteld. Wij hebben aanpassingen verricht aan onze sportaccommodatie zodat wij kunnen voldoen aan de richtlijnen. Zoals in een eerdere nieuwsbrief is vermeld hebben wij besloten om de lessen vanaf 7 mei 2020 voor de jeugdleden te starten. In de bijlage is het protocol toegevoegd. Lees deze goed door zodat je weet aan wat de regels zijn waaraan je jezelf moet houden.

Momenteel zijn wij aan het inventariseren hoeveel trainers wij beschikbaar hebben om op donderdag-, dinsdagavond en/of zaterdagochtend de training kunnen verzorgen. Daarnaast willen wij graag weten welke jeugdleden op welke dag willen gaan trainen zodat wij kunnen inschatten hoeveel trainers wij moeten inplannen en welke maatregen wij moeten treffen. In verband met de coronamaatregelen zijn de lestijden iets aangepast en weergegeven in onderstaande tabel.

De lessen zijn ingedeeld naar leeftijd. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wedstrijd- of breedtesport. Er is daarom (vooralsnog) geen les voor de Kiddyspeed op de dinsdagavond. Tevens is het in verband met de coronamaatregelen momenteel niet mogelijk om freestyle lessen te volgen.